Качеството на съня и матракът

Възможно ли е проблемите ви със съня да се дължат на матрака?

Безсънието или честото събуждане по време на сън са сериозна заплаха за вашето общо здраве. Много от нас си мислят, че могат да издържат, без да се наспят, но в момента, в който тези хора преминат границата на нормалното, те започват да изпитват върху гърба си всички негативни и странични ефекти от инсомнията – болки в ставите и кокалите, целодневна умора, заменяща се с прилив на енергия, която обаче все не ви е достатъчна да свършите задълженията си или поне не всички, проблеми със сърцето, дихателната система, зрението, нервната система, апатия и...трябва ли да продължаваме да изброяваме?

►► Разгледайте здравословни продукти за сън от Mattro.net

Защо не можем да заспим

Всеки от вас знае, че и един ден недоспиване е истински кошмар! Представете си сега как се чувстват хората, които имат редовни проблеми със съня. Ние обаче не сме тук да ги съжаляваме. Макар да им съчувстваме, предпочитаме да им помогнем. Насочваме вниманието на всеки, който има проблеми със съня към конкретна част от вашата спалня, а именно към вашите матраци...О, да! Нашите матраци всъщност може да са най-отговорни за некачествения ни сън.

►► Разгледайте матраци с намаление до -79%

Връзката Между Матрака и Добрия Сън

1. Проучванията в областта сочат, че 75% от хората, които не са подбрали правилния размер (най-вече дебелината) на своите матраци развиват хронични болки в кръста и недоспиване като постоянен синдром, ако ползват същите тези матраци поне 4 години.

►► Вижте как се определя правилната височина на матрака

2. В същото време, когато говорим за идеалния размер за домашните матраци, няма еднозначен отговор. Поради това, че повечето хора живеят в заблудата, че или най-дебелите, или средните матраци са най-добрите и качествени матраци, те избират грешния конкретно за себе си размер, с което си създават и невъзможността да заспиват. Ето доказателство за това, че няма конкретна формула за най-удобния размер за матраци: матраци Блян са фирма с дългогодишна практика в сферата на българските матраци. В своята категория топ матраци, те посочват три от най-удобните си матраци (често предназначени за хора с проблеми със съня или ставите). Сред тях единият матрак е ултратънък, докато останалите са сравнително дебели, но с мемори пяна.

►► Вижте как се определят дължината и размера на матрака

Болки в гърба и кръста

3. Захабеният или остарял матрак е не по-малък виновник за вашето безсъние и за невъзможността ви да заспивате веднага или дълбоко. Някога той може и да не е спадал към категории супер евтини матраци, а да е бил скъп и луксозен, но защо си мислите, че качествата му са се запазили през всички тези година? Прекалено голямата възраст, лошата поддръжка или замърсяванията са все фактори, които похабяват вашите матраци, а в последствие те стават неудобни. Когато един неудобен матрак стане неудобен, той започва да ви причинява болка – на врата или гърба, на ръцете, на раменете, а дори и на краката. Да, болката не е равна на безсъние, но колко от вас могат да заспят, докато костите адски ги болят?

Стар матрак

Задължително инспектирайте своите домашни матраци. Убедете се, че те са подходящи за вас и са достатъчно здрави и функционални. От тях зависи вашия сън. С тях можете да преборите и безсънието! Направете го качествено и здравословно, без да използвате вредни и пристрастяващи лекарства. Сигурни сме, че ще успеете, ако имате идеалните матраци. Успех!