Видове покет пружини и тяхните предимства

Покет пружини (Pocket Springs) е понятие, което напоследък е изключително актуално що се отнася до матраци. Но какво всъщност представлява този вид пружини и с какво са са по-специални от традиционните бонел пружини?

Същност на Покет пружините

Покет пружини - същност

Пружините тип Pocket са метални цилиндрични пружини, всяка от които е обвита в индивидуално джобче от нетъкан текстил, захванати помежду си с еластична връзка. Структурата им е много проста, но ползите от нея са големи. Първо и най-важно, е осигуряването на независими опорни точки на отделните части на тялото, както и между партньорите, споделящи матрака. Всяка пружинка реагира индивидуално на оказания й натиск , което позволява на тялото заема най-естествената си позиция.

►►Разгледайте всички еднолицеви матраци с покет пружини и техните цени

Матраци с Multi Pocket пружини

Видове покет пружини

Понастоящем Pocket пружините се делят на няколко вида. Най-разпространените са мултипокет пружини, които са със стандартна височина и осигуряват независима опора на тялото. В най-честия случай, при матраци с покет пружини, техният брой е  малко над 400 в сърцевината на двоен размер матрак. Микропокет пружините са по-малки, и съответно са повече на брой в ядрото на матрака. Така и опорните точки са повече, а с това и удобството се усилва. Нано покет пружинките са съвсем малки и служат за омекотяване на повърхността на матрака, или създаване на лек пружинен ефект при непружинни матраци.

►►Разгледайте всички двулицеви матраци с покет пружини и техните цени

Ортопедична Покет система

Покет пружини - предимства

Матраците с покет пружини (Pocket Springs) са с отлична проветривост, поради специфичната си структура. В техните ядра е невъзможно да се задържат влага или акари, заради непрестанния приток на въздух. Освен това, пружинките не изскачат, не се допират една до друга и не издават неприятни звуци.