Матраци с нестандартни размери

Матраци с нестандартни размери и матраци по поръчка

 

Както всички останали продукти, предлагани на пазара, така и матраците притежават определени характеристики, с които трябва да се съобразим, преди да направим окончателния избор. Една от най-важните такива е размерът вашия матрак. На първо място идва въпросът как се определя правилния размер, който ни е необходим. В повечето случаи на леглата и спалните, предлагани по магазините е указано какъв размер матрак е подходящ за тях. Ако все пак нямате такава информация, трябва да измерите т.нар. светъл отвор на леглото, т.е. там, където ще легне матракът.Ако имаме предвид горната схема, d1 е ширината на матрака, d2 е дължината на необходимия ви матрак. D3, d4, d5 са гарабитните размери на леглото ви.

►►Разгледайте матраци с - 79% намаление

Измерване на матрака

Кои размери матраци са стандартни и кои нестандартни

Всички производители предлагат на своите клиенти богата гама от различни стандартни размери. Стандартните размери на матраци са с дължина 190 или 200 см. Относно ширината се предлагат всякакви размери от детско-юношески (72 см.) до известните на запад King Size Bed (200 см.). Най-поръчваните размери са 82 х 190 за единични легла и 160 х 200 за двойни легла. Ние, от онлайн магазин Mattro.net сме предоставили всички стандартни размери под описанието на всеки продукт.

►►Разгледайте топ матраци с - 75% намаление

Размери на матраци - схема

Нестандартни размери матраци. Матраци по поръчка.

Всички производители на матраци произвеждат в нестандартни размери не само матраци, а и топ матраци, подматрачни рамки, а някои дори и легла. След като вече сте установили, че ви е необходим нестандартен размер матрак, идва ред на въпроса колко струва това удоволствие. Различните производители определят по различен начин цените на нестандартните размери.  Матраци ТЕД вземат цената на следващия по големина размер, без отстъпката, ако моделът има такава. Ако отново вземем за пример горната схема, там ширината на матрака е 150 см., а дължината – 190 см. Следващият по големина стандартен размер е 160 х 200, така че, неговата основна цена се взима предвид и за размер 150 х 190. Правилото не важи за матраците и топ матракът от Сребърната колекция и подматрачните рамки. По същия начин действат и други производители, като Матраци Блян, Матраци Парадайс.
Има производители, като Матраци Mattro и Матраци Латекс ЕКОН, които позволяват на клиентите си да ползват отстъпка, дори и при поръчка на нестандартен размер. При поръчка на нестандартен размер от техните матраци, се взима цената на следващия по големина размер с отстъпката. Друг възможен начин за изчисляването на цената за нестандартен размер е на кв.м. Отново ще вземем за пример размерите от горната схема. При размер 150 х 190 цената се изчислява по формулата 1,5х1,9хА, където А е цената на кв.м. за съответния модел (отбелязана в описанието на продукта).

►►Разгледайте подматрачни рамки с - 20% намаление

Размери на матраци

По този начин се формират цените за нестандартен размер при моделите на Сребърната колекция на Матраци ТЕД и цялата гама модели на Матраци Magniflex. Всички размери, по-големи от най-големия стандартен, или по-малки от най-малкия стандартен се изчисляват на кв.м, като при някои производители има и оскъпяване.Сроковете за изработка на нестандартни размери матраци варират в рамките на 5-15 работни дни, в зависимост от производителя!

Молим да имате предвид, че условията за изработка на нестандартни размери могат да бъдат променяни от производителите! Затова се налага да се направи запитване преди поръчка, за уточняване цената и времето за изработка. Нашите консултанти с радост ще ви дадат необходимата ви информация!