Добрия сън е главен фактор за добро здраве и дълголетие

В приказката на Ханс Кристиан Андерсен - Принцесата и граховото зърно, принцесата не може да спи, защото под матрака й (съставен от 20 матрака един върху друг), е сложено грахово зърно. Изводът е, че качеството на мястото, където спим, силно влияе на качеството на съня.

Принцесата и граховото зърно - снимка

5 правила, които може да спазвате за лесно и спокойно заспиване вечерта

1. Уверете се, че спите на подходящ матрак и възглавница. Изключително важно е матракът да е избран според нуждите ви и да е съобразен с теглото ви. Вашите матрак и възглавница трябва да поддържат тялото ви в правилна позиция, подпомагайки доброто кръвообращение и елиминирайки напрежението в мускулите.

►► Разгледайте матраци с намаления до -75%

2. Не пренебревайте и избора на правилна подматрачна рамка и легло, защото дори и да имате удобен матрак, именно от тях зависи дали ще се възползвате максимално от качествата, които матракът ви предлага.

►► Разгледайте спални и легла на промоция

3. Изключете връзката с външния свят. В днешно време, почти всеки работещ човек използва немалко часове, предназначени за сън, за да довърши нещо, свързано с работата си, в резултат на което стои до късно на своя компютър и/или телефон. Затова е препоръчително да оставите настрана своите електронни устройства и да не се занимавате с нещо, свързано с работата ви, след 8-9 часа вечерта. По този начин вие давате на мозъка достатъчно време да се отпусне и така улеснявате целия процес на заспиване.

Телефоните вредят на съня - снимка

4. Хранете се здравословно. За вечеря избягвайте тежките мазни храни, не консумирайте ястия с високо съдържание на захар и не пийте кафе! Добре ще е да намалите или изцяло спрете консумацията на алкохол, ако имате проблеми със съня.

5. Не спете на светло. Дори е препоръчително вечер, когато се прибирате, да намаляте осветлението вкъщи, за да подпомогнете процеса на отмора, което от своя страна ще доведе до лесно заспиване. Като допълнение може да пуснете подходяща релаксираща музика, за да освободите напрежението, насъбрало се в мозъка.

Музика при проблеми със съня - снимка

Какво е Ергономия?

С нашето забързано ежедневие е от огромна важност да се наспим добре, с което може да ни помогне само легло, което е едновременно комфортно и осигурява правилна опора на тялото. Терминът Ергономия се среща често, когато става въпрос за продукти за сън като матраци, топ матраци и възглавници. Най-общо казано, Ергономията е процесът на проектиране или подредба на работно място, на продукти или системи, по такъв начин, че да пасват на нуждите на хората, които ги използват. Ергономичността е ключът към добрия сън. Всяка част от спалната система трябва да притежава ергономични качества или иначе казано - да отговаря на индивидуалните нужди на спящия, за да се чувства той комфортно и да спи спокойно. Затова не бива да се правят компромиси с качеството на бъдещия ви матрак, подматрачна рамка, възглавница или спалня, защото те са главният фактор за здравословен сън.

►► Разгледайте всички промоционални продукти за сън

Ергономичността е ключът към добрия сън - снимка

Mattro.net предлага разнообразие от продукти за сън, които ще удовлетворят всички ваши изисквания! Само тук може да се възползвате от страхотни предложения на най-ниски цени, и то без да се тревожите за доставката - тя е напълно безплатна за посочен от вас адрес и важи за всички градове и села в страната!