Как да изберем подходящите матраци и аксесоари за общежитие?

Да напусне комфортната детска стая, свързана с много спомени, за да се отправи към гола стая в общежитие, може да бъде страшно за всеки бъдещ студент. Но, да има стая, в която да се чувстваш като вкъщи, може много да промени ситуацията. Когато обитаваш общежитие, да имаш комфортно легло е една от нуждите, които задължително трябва да се задоволят, тъй като има огромна разлика между това, да имаш спокойна нощ и да бъдеш буден по неволя чак до сутринта. Тъй като здравословният сън е задължителен за всеки студент и от него зависи академичния им успех и отличното им настроение, всеки управител на общежитие трябва да приеме намирането на подходящи аксесоари за сън като топ приоритет. Затова ви представяме своеобразен наръчник, който да ви улесни в избора на матраци за вашите възпитаници.

Продукти за сън за общежитие

Какви продукти за сън се препоръчват за студенти?

Нужните продукти за сън са тясно свързани със средата на живот. В стаите на общежитието се предлагат легло и матрак, а всички останали аксесоари - възглавници, завивки и спално бельо са грижа на студента. Имайте предвид, че дадените продукти ще се използват или от един студент в продължение на четири години, или от различни студенти през всяка година и моделът трябва да е максимално издръжлив. Добра идея е да вземете ъглови легла и еднолицев матрак с повдигащ механизъм. Това ще позволи на студентите да използват максимално подматрачното пространство за съхранение на багаж. Избирайте матраци с гаранционни срокове поне 5 години, за да сте сигурни, че ще бъдат в добро състояние до следващата им подмяна. Ако стаята е по-малка и в нея няма маса, е много вероятно учащите да ядат върху леглото. Затова, ви съветваме да изберете модел с по-тъмна дамаската, която да не се цапа лесно, ако имате такава възможност. 

►► Разгледайте матраци с -80% намаление

Тъмна дамаска на матрак

Какви размери легло и матрак да изберем за общежитие?

Тъй като не сме сигурни от какъв човек ще се използва матрака, е необходимо да се презастраховаме предварително. Препоръчва се леглата и матраците да са с ширина около 100 см и дължина не по-малко 200 см. Така, избраните модели ще паснат на всяко телосложение. Ако в повереното ви общежитие разполагате с двойни стаи за студентски семейства, за там изберете двойни матраци с ширина 140 или 160 см. 

Колко трябва да бъде висок матрака за студентска стая?

По принцип, матраците от среден клас са с височина около 20-22 см, а за стаите в повереното ви общежитие ви трябват точно такива матраци. По-ниските модели са от по-нисък клас и в повечето случаи са с гаранция не повече от 2-3 години. По-високите матраци са и от по-висок клас и не са подходящи за средата на студентско общежитие. В повечето случаи, леглото в такива помещения се използва и за лягане, и за сядане, така че, 20 см са отлична височина. 

Матраци - размери

Кога е най-подходящото време за преобзавеждане на стаите в общежитието?

Лятото се смята за най-подходящото време за обзавеждане на стаите в общежитието, защото тогава няма студенти, или има само няколко. Съветваме ви, да закупите леглото с матрака преди останалата мебелировка, за да може да съобразите оставащото място. Ако промяната на стаите ще бъде малка, тоест само смяна на матраците, може да го направите и през ваканцията между семестрите. 

Тъй като студентите са непрекъснато заети, а и не живеят в собствения си дом, най-вероятно няма да полагат грижи за матрака, на който спят. Каквито и матраци да изберете за стаите в общежитията, вие трябва да се грижите за тях. Препоръчваме ви, ако бюджетът ви го позволява, да закупите и непромокаеми протектори за всеки матрак. Така ще го предпазите от захабяване и сериозни изцапвания. Друго, което можете да направите, е да наемате професионална фирма за почистване на матраци през всяка лятна ваканция. Така драстично ще намалите опасността от поява на вредители или мухъл. 

Специални оферти за матраци

Ако управлявате общежитие, то най-вероятно се затруднявате да обзаведете всички стаи с най-добрите продукти на най-ниските цени. Надяваме се,че нашите съвети са ви били полезни и са зарадвали стотици студенти. В случай, че все още се колебаете кои продукти са подходящи за вас, не се притеснявайте да се консултирате с нашите специалисти. Освен безценни съвети за избора, онлайн магазин за спални аксесоари Mattro.net предлага специални оферти за количества и преференциални цени за поръчки над 10 броя. При поръчка чрез нашия сайт, вашите продукти ще бъдат доставени директно до повереното ви общежитие, независимо в кое населено място се намира то.