5 съвета за покупка на качествен разтегателен диван

Може да превърнете всяка една стая в спалня или гостна, стига в нея да присъства качествен, разтегателен диван. Това е несъмнено една от най-гъвкавите мебели, които бихте могли да притежавате. Предимството на този тип дивани е, че могат да се използват и като комфортно легло. Ако сте предприели закупуването на нов диван, вероятно го правите с мисълта, че той ще се използва за сядане или почивка. Точно за това, трябва внимателно да прецените, за какво ще използвате дивана - дали за релаксираща почивка или за постоянно легло. Основната разлика е, че трябва да обърнете внимание на топ матрака или матрака, който ще се постави отгоре.

►► Разгледайте дивани на достъпни цени

Съвети за покупка на качествен диван

Здрава конструкция.

При избора на диван, едно от най-важните неща, на който трябва да обърнете внимание е цялостната изработка на конструкция. Тя дрябва да бъде от здрав дървен материал, който да е издръжлив на натоварвания. 

Разтегателен диван - конструкция

Обърнете внимание на механизма.

Механизмът на разтегателния диван, трябва да спомага за разтягането и прибирането на дивана без скърцане и запъване. Проучете внимателно качеството на механизма, преди да закупите продукта. 

Изберете качествен матрак.

Ако сте решили да използвате дивана като легло, трябва да изберете и удобен матрак или топ матрак. Подходящият матрак трябва да ви предоставя комфорт, и едновременно с това, да осигурява правилна позиция на цялото тяло. Консултирайте се с професионалисти, които ще улеснят избора ви.

Разтегателен диван - избор на матрак

Консултирайте се с професионалисти!

Покупката на нов диван е важна и дългосрочна инвестиция. Затова, ви препоръчваме да се консултирате, преди да предприемете покупка. Попитайте за изработката на конструкцията, механизма и дамаска, която да отговаря на интериора в стаята ви.

Измерете правилно!

Преди да закупите разтегателен диван, задължително трябва да вземете правилни мерки на мястото, на което ще бъде поставен. Ако обмисляте поставянето на други аксесоари пред него, уверете се, че те са лесни преместване, за да може да разтегнете дивана.

Разтегателен диван - размери

В онлайн магазин Mattro.net ще откриете широко разнообразие на красиви модели дивани, с безплатен избор на дамаска, които несъмено ще се впишат в дома ви.