Колко влияят на съня спалните завивки?

 

 

Защо завивките са важни за добрия сън

Добрият сън зависи не само от основни продукти като леглото и матрака, но и от качествените аксесоари като възглавници, завивки и спално бельо. Завивките са продукт, който се използва ежедневно, непрекъснато се разтяга при движенията в леглото, а понякога се подлага и на често пране. Затова трябва да обърнете специално внимание на плата, от който са направени и използвания пълнеж. Хубаво е да заложите на завивки с по-здрави и плътни нишки, за да задържат вложения пълнеж в тях.

►► Разгледайте качествени завивки на СУПЕР ЦЕНИ

Качествени завивки

На какви материали за завивки да заложим?

На пазара се предлага богато разнообразие от различни видове олекотени завивки, различаващи се по размери, цени и използвани материали. Най-трудно при избора на нова завивка е на какъв материал да заложите. Коприната е позната като кралицата сред материалите за спално бельо и завивки. Това е нежен и фин материал, който е по-скъп от останалите. Памукът от своя страна е най-разпространеният материал, който е и най-търсен. Това се дължи на ниската му цена и невероятното усещане, което създава в леглото. Той е издръжлив, приятен е за използване през всеки сезон и се поддържа лесно. Напоследък се завръщат и продуктите с лен. Ленът е изключително устойчива материя, създаваща чувство на прохлада. В момента може да откриете комплекти спално бельо с лен на отлични цени. Тяхната цена е по-висока в сравнение с памучните варианти, но пък тази инвестиция определено си заслужава, тъй като ленът ще ви осигури прохлада през лятото и топлина през зимата. Вълната е най-често избираният вариант, когато става въпрос за завивки. Вълненият плат е гъвкав, издръжлив и ако съдържа повече естествени фибри, абсорбира много добре влагата.

►► Разберете кои са най-предпочитаните материи за спално бельо

Памучни олекотени завивки

Как да поддържаме правилно олекотените завивки?

Препоръчително е да перете често завивките, разбира се като се съобразите с това какъв е техният пълнеж и дали позволява изобщо изпиране. Поддръжката на завивките и спалното бельо като цяло е лесна. Достатъчно е да знаете, че цветните завивки от памук и комприна се перат на ниски градуси. Хубаво е да си създадете навика да гладите завивките, защото парата на ютията премахва остатъците от прах и спомага постигането на висока хигиена. Проветрябвайте често спалното помещение и завивките, които използвате.

Поддръжка на олекотените завивки

Какви цветове завивки да изберем?

Съществува твърдение, че цветовете в спалнята влияят на съня. Специалистите съветват да заложите на меки и неутрални цветове завивки. Белият цвят е класическият избор за завивка, но пастелно зелено или синьо също биха били добър избор, тъй като действат успокояващо.

Цветове на завивки

Поглезете се с нова олекотена завивка или качествен спален комплект от доказано най-добрия online магазин за продукти за съня - Mattro.net. При нас ще откриете всичко необходимо за вашия по-добър сън на неустоими цени и с гаранция за качество!