Рекордите на Гинес

Сънят и матраците в Рекордите на Гинес

Както е известно рекордите на Гинес са за онези, на които им харесва да правят луди неща с цел място в едноименната книга. За по-изобретателните това е начин да направят нещо, което не е опитвал никой друг преди това. Ето някои интересни рекорди на Гинес в категория спални, застилане на двойно легло, закуска в леглото и бой с възглавници, които са само малка част от впечатляващите рекорди, поставяни до момента.

Матраци с пирони

През 2011 г. бе поставен рекорд за най-много матраци от пирони. Петима мъже легнаха един върху друг във формата на сандвич, като по този начин болезнените пирони пробождаха гърбовете и гърдите им. Разположеният най-отдолу определено е бил най-нещастен, тъй като се е наложило да понесе теглото на останалите четирима върху себе си.

 

►►Разгледайте удобни матраци с намаление до - 60%

 

Матраци с пирони

Най-голямото домино от матраци

Повече от 500 души поставиха рекорд за най-голямото домино от матраци. Процедурата била проста - хората подпирали матраците, подредени в една огромна колона. Така, когато пада първият човек с матрака си, започват да падат последователно и останалите - точно както се случва действително с едно домино.

Домино от матраци

Най-мащабният бой с ... възглавници

Общо 4.201 души се събраха на стадиона в Южна Дакота в очакване на най-мащабния бой с възглавници. И ако се чудите защо нещо подобно попада в рекордите на Гинес, отговорът е, че това не е нов рекорд, а е подобряване на рекорд, който беше поставен миналата година в Чикаго.

 

►►Разгледайте спални и легла на супер цени

 

Бой с възглавници

74 секунди за смяна на спално бельо на двойно легло

Андреа Уорнър, управител на хотел Travelodge, постави рекорд за застилане на спално бельо. Тя успя да се справи с оправянето на двойно легло само за 74 секунди. Рекордът се проведе на място в хотела пред публика от 200 души.

50 модела в едно легло

През декември 2010г. в Нова Зеландия 50 модела поставиха рекорд за Гинес за най-много хора, легнали на двойно легло в промоционалната кампания на фирма в областта на евтиното туристическо настаняване в Нова Зеландия.

Модели в легло - рекорди

Спалня от хотелски карти

Браян Берг създаде цяла спалня, използвайки магнитни хотелски карти. Стаята представлява спалня с двойно легло, шкаф и баня. 34-годишният мъж също така е и рекордьор в построяването на най-високата къща, направена изцяло от карти.г. в Нова Зеландия 50 модела поставиха рекорд за Гинес за най-много хора, легнали на двойно легло в промоционалната кампания на фирма в областта на евтиното туристическо настаняване в Нова Зеландия.

Спалня от карти

Закуска в леглото

289 души в Сидни (Австралия) държат рекорд за най-мащабната закуска в леглото. В рамките на рекламна кампания 289 австралийци въпреки дъжда взеха участие в тази покана и с постоянството си спечелиха място в книгата на рекордите на Гинес.

Закуска в леглото - рекорди

Най-скъпото легло

В Ню Йорк (САЩ) в чест на 60-годишнината от коронацията на кралица Елизабет бе създадено най-скъпото легло в света. Създател на кралското легло е фирмата Savoir – производител на най-луксозните матраци. Конструкцията на леглото е направена от специално дърво, а изключителната мекота на матраците се дължи на монголския кашмир и конските опашки от Южна Африка. Изработката на леглото, наречено Royal State Bad, е изцяло ръчна и е отнела около 700 часа.

►►Разгледайте спални и легла на супер цени

Най-скъпото легло

Маратон по безсъние

За щастие Книгата на рекордите вече не приема този вид изпитания, защото съществува риск за здравето. В минали години някои състезатели са успявали да останат будни повече от 276, с други думи са останали будни повече от 11 дни, което е безполезно и в същото време изключително опасно за здравето. Днес вече е елиминиран този вид съревнования, тъй като безсънието причинява психологически и физически проблеми. Много хора, които са се опитвали да направят нещо подбно са страдали по-късно от халюцинации, параноя, нарушен сън, депресия и гняв.

Книгата на Гинес съдържа както забавни, така и опасни постижения, които несъмнено впечатляват. А вие какъв рекорд бихте поставили?