Как сънят подобрява секса, а сексът подобрява съня

Сънят играе огромна роля за добрия секс, както и обратното - сексът подобрява съня. Обикновено спим и правим секс на едно и също място - в нашата спалня. Въпреки че не е толкова очевидно, липсата на сън води до липса на секс, което от своя страна предизвиква стрес. Тук обаче важи и обратната закономерност - сексуалните проблеми могат да доведат до безсъние или непълноценен сън. Доказано е, че добрият сън през нощта, освен всички други положителни въздейстия върху организма, повишава интереса към секса.

►► Разгледайте нови матраци с до 80% отстъпка

Сънят и сексът

Психолозите отбелязват, че по-често проблеми със съня се наблюдават при жените, отколкото при мъжете, а най-често срещаният сексуален проблем, който споделя нежният пол е свързан с липса на желание. Неотдавнашно проучване доказва, че спокойният сън може да увеличи с около 14% желанието за ласки, особено при жените. Оказва се, че възрастта при жените също е от значение. При жените в по-зряла възраст сънят оказва по-голямо влияние върху сексуалния живот. Проучване е установило, че проблемите с нарушения сън при жените в менопауза се дължат на сексуални проблеми. Същото важи и за младите майки, които заради недостатъчно сън и грижите около бебето, оставят сексуалния си живот на заден план. Най-общо казано, липсата на сън и стресът засягат сексуалната функция, както при жените, така и при мъжете. Проучване доказва, че при младите и здрави мъже, липсата на сън води до по-ниски нива на тестостерон, а безсънието допринася за еректилната дисфункция и цялостно намаляване на сексуалната активност.

Как сексът подобрява съня?

Що се отнася до обратното - как сексът засяга съня, изследователи споделят, че липсата на секс може да причини безсъние и да придизвика раздразнения. Доказано е, че хормонът на стреса - кортизол, намалява след оргазъм, а окситоцинът - хормонът на любовта, освободен след оргазъм, води до по-добър сън. При физически контакт, стресът намалява и това помага за по-бързо отпускане и заспиване.

Сексът подобрява съня

Съвети за добър сън и редовен секс

Подходяща атмосфера в спалнята

Обстановката в спалното помещение е изключително важна. Тя трябва да има приглушена светлина, която допринася за повече желание за секс, но и предразполага и към по-пълноценен сън след това.

Ароматерапия

Някои аромати освен, че действат възбуждащо, допринасят и за спокойствието и релакса по време на сън. Такъв например е ароматът на лавандула. Неслучайно той е предпочитан при голяма част от продуктите за сън и вече на пазара без затруднения може да откриете матраци с лавандула, възглавници с лавандула или пък топ матраци с лавандула. Лавандулата отпуска сетивата, предразполага тялото към отпускане и спомага за релаксацията.

►► Разгледай матрак Lavender Duo с лавандула

Изберете удобен матрак за сън и.... секс

Задължително трябва да помислите дали сексуалните ви проблеми или проблемите със съня не се дължат на матрака ви. Може би той не е достатъчно комфортен, вече е доста стар и има деформации? Ако държите да имате качествен сън и перфектен сексуален живот, трябва да вземете мерки и да си осигурите надежден матрак със средна степен н твърдост, който да е подходящ и за двете.

Качествена спалня

За да сте доволни от престоя в леглото си, то трябва да отговаря на няколко изисквания. На първо място е важнo спалнята да бъде с по-големи размери, за да ви е удобна както за сън, така и за забавления. Заложете на спалня със здрава конструкция, която да ви гарантира дълъг експлоатационен срок. Не на последно място изберете дамаска в по-топли цветове, които със сигурност ще окажат влияние върху съня и сексуалното ви желание.

Качественият сън подобрява секса

Запомнете, че качестото на вашия сън и активността в леглото са неразривно свързани. Осигурете си пълноценен сън с разнообразните продукти за спалня, които ще откриете в онлайн магазин Mattro.net и си осигурете стабилна връзка с партньора. Нашите продукти се доставят безплатно до всички населени места, така че побързайте да се възползвате от нашите предложения на гарантирано най-добри цени!