Легло с матрак - снимка

Кое купуваме първо – матрак или легло?

Кое се е появило първо: яйцето или кокошката? По подобен начин звучи и въпросът ни днес: кое е по-добре да купим първо - матраци или легла? Разбира се, трудно е да ви се даде някакъв еднозначен отговор. А и честно казано такова правило няма. В който и магазин за матраци да отидете няма да ви върнат, ако помолите да ви подберат матрак, който идеално да пасне на вече закупеното от вас легло или спалня. Обратното важи с пълна сила: ако имате матраци за детската спалня, леглата ще се изберат бързо и лесно, без кой знае какви проблеми. Все пак, има подробности, които е препоръчително да знаете предварително, особено ако трябва да купите и двете - и легло, и матрак!

►► Разгледайте матраци с намаление до -79%

Спалня

1. Матракът определя леглото!

Не като размер, а като комфорт. Разбира се, че легло с пружина е отживелица, която избягваме, защото тя носи само болежки и дискомфорт в гърба. Но удобството, истинския комфорт, той зависи на 75% от матрака и на около 15% от леглото. Не питайте къде се губят останалите 10%. В крайна сметка, ако имате заболяване или неправилна поза на сън, и най-качествените матраци не могат да ви помогнат! Следователно, щом матракът определя леглото, можем да кажем, че е по-разумно да купим първо матрак, т.е. да вложим повече средства в него, а с това, което ни остане като сума, да закупим и легло.

►► Разгледайте спални и легла с намаление до -40%

2. И все пак, напасването на вече закупени матраци с легла може и да не е най-лесната задача на света!

Да, имайте и това предвид. Обикновено, по-трудно е да напаснеш легло към вече закупен матрак, отколкото обратното. Все пак, не забравяйте, че модерните матраци се изработват според определени стандарти – стандартите за размери на легла, спални, легло тип приста и т.н. Не губете надежда, ако сте се сдобили с евтини матраци предварително, ще успеете да си намерите легла за тях!

Легло без матрак

3. Какво да направите, ако сменяте леглото?

Поради каквито и да е причини, не бързайте да го правите. Дори това да е просто част от плана ви за освежаване, първо преценете дали не е по-уместно да инвестирате само в матраци. Никой не отрича факта, че леглото е изгледът, основния интериорен елемент в спалнята и от него зависи цялата й красота и блясък. Много по-важно в случая обаче, е да помислите първо за фактора комфорт, а после за този, свързан с приятната и оригинална обстановка. В тази връзка, винаги можете да смените само матрака на спалнята, а леглото да запазите. Ако много искате и гледката да е прекрасна, спестете пари и не купувайте ново легло или спалня, а покрийте старата с приятни сатенени чаршафи, декоративни възглавнички и пухено покривало!

Легло с матрак

4. Последен, но не по важност, съвет от нас:

Гласи следното: за да не се чудите кое е първо - матракът или леглото, когато решите да пазарувате аксесоари или мебели за спалнята, директно планувайте ден, в който можете да си позволите и двете. Спестете си неприятности, влезте в магазина и си изберете готов комплект от легло и матрак. Дори и да искате да направите комбинация, в магазина на място, с услужливите консултант-продавачи, със сигурност, ще се справите!