Матраци със съдържание на лен

Още през Първата световна война, войниците са пълнели матраците си с ленени влакна, за да предотвратят възможни кожни заболявания. Чак след Втората Световна война обаче, са научно доказани лековитите свойства на лена. В наши дни все по-често се срещат матраци, чиито калъфи са изработени от висококачествен и 100% натурален лен. Те са изключително полезни за хора с алергии, поради антибактериалните си свойства.

Матраци с ленена дамаска

►►Разгледайте матрак Carezza с ленена дамаска

Поради своя естествен произход ленените материали не се късат, не се цапат и не пожълтяват след дългогодишна употреба. Бързото изсъхване на материята не позволява образуването на мухъл. Предвид всички положителни качества на лена, матрак с ленен калъф е много добър избор за цялото семейство, тъй като осигурява здравословен и пълноценен сън. Не на последно място ще предпази вашия матрак и ще удължи живота му.

Ленът – материал, познат от древността

Ленът е плат, направен от фабрично обработени влакна на ленено семе. Този материал е познат още от дълбока древност. Смята се, че са го използвали още древните египтяни за направата на ленени савани, в които са увивали мумиите. Оттогава се използва в много други страни, поради многото предимства, които има. В Русия дори е обявен за национално съкровище. Ленът има антисептично действие. Той подтиска инфекциите, с което е полезен в медицината, най-вече при стомашно-чревни проблеми. Освен това, ленът абсорбира и неутрализира UV лъчите и позволява на въздуха да навлиза в самата материя, и именно затова е предпочитан материал за изработка на летни дрехи.

►►Разгледайте матрак Prime Comfort със съдържание на лен 

Ленен плат

Не само, че е нежен на допир, а има и хигроскопични свойства. Дерматолозите препоръчват да се спи с ленени пижами и спално бельо, особено през лятото. Когато човек спи, температурата на тялото се повишава, а изпотяването зачестява. Ленът попива цялата влага и в същото време не залепва за тялото. По този начин тази материя ви осигурява спокоен сън. Не на последно място ленените влакна са изключително здрави.