Помощен филтър

Матраци

Сортирай по
-7%
Матрак за хотели Комфи
110,67 лв
119,00 лв
Подарък Ортопедична възглавница:
- за матрак с ширина до 120 см - 1 бр.
- за матрак с ширина над 120 см - 2 бр.
Матрак Abell Flex
362,00 лв
-55%
Матрак Aloe Spring
155,70 лв
346,00 лв
-15%
matrak-trinity-snimka-mattro
577,15 лв
679,00 лв
Подарък Ортопедична възглавница:
- за матрак с ширина до 120 см - 1 бр.
- за матрак с ширина над 120 см - 2 бр.ци
Матрак Lavandula Memory
198,00 лв
Подарък Ортопедична възглавница:
- за матрак с ширина до 120 см - 1 бр.
- за матрак с ширина над 120 см - 2 бр.
Матрак Kashmir Supreme
596,00 лв
-25%
Матрак Prime Comfort
249,00 лв
332,00 лв
-20%
Матрак Хавай
804,00 лв
1005,00 лв

Тайните на най-луксозните матраци в света

В онлайн магазин mattro.net ще намерите нашата партньорска работилница, пълна с добре обучени занаятчии, използващи най-добрите материали и създаващи матраци по най-високите стандарти. В това тихо, необичайно идилично местоположение магията се случва, което ни позволява да дадем на нашите клиенти средствата, от които те ще имат възможност за най-добрия сън. И разбирайки за тайните на най-луксозните легла в света, може да останете леко озадачени, че все още не ги издаваме. Реално ние нямаме тайни съставки, магически отвари за сън или каквато и да била свръхчовешка сила, която да ви накара да си почивате лесно през нощта. Наистина, това, което притежаваме, са даровете на изисканото обзавеждане, научени чрез много часове натрупан опит и неспирна работа. Нека за вас да отворим вратите на тези подаръци и начина, по който правим бизнес, за да можете да видите какво се случва при най-луксозните и популярни производители на матраци в света. Тук са производителите на матраци ТЕД, матраци НАНИ, матраци Дормео, матраци Магнифлекс, матраци Блян, матраци Парадайс, матраци Росмари и всички останали производители на аксесоари за легла. Това, което правим, за разлика от много други производители на луксозни легла, е да предоставим на нашите клиенти възможността да избират, според лични предпочитания и изисквания, а ако някой иска да направи обиколка из бранда Mattro.net, може да разгледа нашия богат и приветлив онлайн магазин.

Производство на матраци

За Нас - Борса за матраци Mattro.net:

Брандът Mattro.net е лидер в доставките на матраци в цялата страна. Наред с най-иновативните продукти в областта на матраци, подматрачни рамки, протектори за матраци, ние предлагаме всякакви аксесоари за истински пълноценен, здравословен и спокоен сън. Извършваме и експресни, безплатни доставки, на територията на цялата страна. Държим на доверието на своите потребители! Ние сме най-големия дистрибутор на марките матраци ТЕД,матраци Блян, матраци НАНИ, матраци Парадайс, матраци Магнифлекс и много други за цяла България. Може би двупосочната комуникация и привличането на клиенти е първата тайна на луксозния свят, който създаваме за вас с матраците. Залагаме и на огромна гъвкавост, когато става дума за леглата, а по начина, по който работим заедно с нашите клиенти, се стремим да конкурираме всички останали,  въз основа на бързи срокове, конкурентни цени и безплатна доставка до всяка точка на страната! Използваме уникалния набор от умения, по най-подходящия начин, за да дадем на клиентите си само най-доброто. Това е само едно от многото предимства, които идват с нашите матраци по поръчка.

Онлайн магазин за матраци mattro.net

История и факти за матраците

Думата матрак произлиза от две арабски думи - тахара, което означава да се хвърля, и матраци, което означава мястото, където нещо се хвърля. Думата materas произхожда от английски език, от времето, когато кръстоносците, по стар арабския обичай, приели да спят на възглавници по пода. Матраците реално датират от времето, когато хората живеели в пещери. Най-старото известно легло е открито в една пещера и се състояло от спални подложки от типа вечнозелени листа, които отблъсквали комари. Експерти смятат, че рогозките са на възраст около 77 000 години. Най-ранното писмено описание за леглото може да се намери в епичната поема на Омир - Одисея, когато той описва как Одисей е построил леглото си около маслиново дърво. В него също така се описват леглата, като дървената им рамка е инкрустирана със злато, сребро и слонова кост. В Древна Гърция леглата притежавали дървена рамка, с дъска на главата и кръгове, прикрепени към нея, върху които били поставяни кожи. По-късно гърците използвали по-скъпо дърво, твърда слонова кост и черупки от костенурка за покриване на леглата. За краката се ползвало сребро или бронз. Тъй като възглавниците и облицовките ставали все по-важни, следователно и цената им започнала да се покачва. Римляните първоначално пълнели матраците си с тръстика, сено или вълна, а по-късно започнали да използват за пълнеж по-луксозни материали като пера.Матраците от древни времена се различават значително от съвременните матраци, които използваме днес. Матраците от 15-ти век били пълни със слама, грахови зърна или пера на различни птици. За аристокрацията матраци били изработвани от по-меки материали като коприна, шифон или кадифе.Крал Луи XIV е известен с 413 легла. Той много се радвал на лукса в леглото и много от екстрите в матрака, произхождат от тази епоха.През 16-ти и 17-ти век е построено типично легло с дървена рамка, с опори от въже или кожа. Матраците били напълнени със слама и прихващани с въжета, които трябвало да се затягат редовно, поради провисването на самия матрак. През 18 век се наблюдава значително подобрение в материалите за пълнене на матраци. Кокосови влакна, памук, вълна и конска коса се използват като пълнежи. Започнало и приложението на желязо и стомана в леглата, а не само на дърво. В средата на 19-ти век се появява намотката, която е патентована през 1865 г. Германският изобретател Хайнрих Вестфал създал първия матрак в 1871 г.Британската фирма Harrods продава първата модерна концепция водното легло през 1895 г., която наподобявала голяма топла бутилка пълна с вода. Водните легла датират още от Римската империя и за направата им се използвали кожи за задържане на водата.1900 г. е най-значимата година за дизайна на съвременните матраци. В Канада Британия, инженер Джеймс Маршал (основател на Vi-Spring) изобретил „вътрешнопролетния матрак". Пружинните извори все още носят името му "Маршал".

Древни матраци

Двадесет и шест години по-късно Dunlop изобретил технология за производство на вулканизирана гума от латекс за матраци. Първоначално те били продавани само на британското кралско семейство. През 1930 г. все по-разпространени са пружинните матраци. Уплътнявани са с различни материали – дунапрен, латекс и др. Въздушните матраци са въведени през 1940-те, те са изработени от вулканизиран каучуков плат, а съвременната версия на водните легла се появила през 60-те години на миналия век. От скромните подложки в пещерите, вековете са видели огромен брой иновативни идеи при матраци и постелки. Всички те се развивали в съвременните продукти до днес. Съвременните модерни матраци предлагат ниво на комфорт не само за елита и аристокрацията от преди време, но за всяко домакинство. Историята продължава и днес с нови процеси, технологии и проекти. Нищо не се сравнява с комфорта и подкрепата, осигурена от традиционния покет пружинен матрак с естествени пълнежи.

Видове матраци 


Видовете матраци могат да се сведат до следните два типа - еднолицеви и двулицеви матраци. Истинска революция при двулицевите варианти е специфичния им начин на опаковане, а именно да се транспортиран във вид на руло. Двулицеви матраци на руло се доставят от дълго време в Европа от италианските гиганти матраци Магнифлекс и други производители, но от българските им колеги, засега по този начин процедират само матраци ТЕД. Ролирането не зависи от ядрото, могат да се навият пружинни матраци, матраци с мемори пяна или латекс. Еднолицевите модели винаги разполагат с вградена подматрачна рамка, която да осигурява непрекъснато проветрение на ядрото и лесно може да се монтира към повдигащ механизъм. В повечето случаи рамката е дървена, но някои производители имат и еднолицеви матраци с метална рамка. Такива са моделите от серията Каспия на матраци НАНИ. Минусът на този тип модели е, че имат само една страна на ползване, което предполага внимателно да се обмисли покупката. Препоръчва се периодичното завъртане на матрака по посока крака-глава, за да се износва равномерно. Двулицевите матраци, както подсказва името, притежават две страни на ползване, които би следвало да сменяте поне два пъти в годината. На първо място, ползата от двете лица е по-бавното износване на матрака. При моделите от среден и най-висок клас обаче, двете лица често са с различни материали и респективно различно усещане. Възможно е и да има разлика в дамаската, за да се осигури индивидуален комфорт на спящия по време на различните сезони. Двулицевите матраци се ползват задължително с подматрачна рамка или основа (тип френско легло), за да се осигури непрекъснат приток на въздух към ядрото. Освен периодично сменяне на двете лица на матрака, производителите препоръчват и двулицевите модели да се завъртат по оста глава-крака, за да се удължи максимално експлоатационния период.

Завъртане на двулицеви матраци

Основни материали, използвани в производството на матраци и техните цени

Използването на естествени материали в луксозното не е тайна, но не за всеки е известно, как те се обработват или подбират, преди да бъдат поставени в леглото.Ние, залагаме на стандартния избор на опции като твърдостта на матрак, ширина на леглото и конфигурация. Съществуват и много повече неща, които е добре да се знаят. Например, в допълнение към тъканното покритие можем да персонализираме и дълбочината на базата, конфигурацията на пружините, слоевете на пълнежите могат да бъдат добавени или премахнати, а матракът може да бъде включен или изключен в зависимост от предпочитанията на клиента. Това създава всякакви безкрайни възможности за нашите клиенти и е една от причините, поради които можем да гарантираме създаването на прекрасно луксозно легло, независимо от изискванията.Друг момент е да подчертаем този етап с фини тъкани, които използваме за нашите легла. Често в тях участват екзотични материали като кокосова вложка, конски косъм, египетски памук или белгийски дамаски, наред с богата палитра на бонел пружини, полиуретанова пяна, покет пружини, мемори пяна, латекс и дори матраци с минерали. Всички те се грижат за удобната форма в матрака и позволяват той да възстановява оригиналната си форма след всяка компресия. Това помага на матрака естествено да издържи повече, като по този начин увеличава дълголетието на леглото. Когато легнете на един от нашите матраци, не е задължително да сте наясно с цялото това произведение. То е невидимо, но трябва да ви накара да мислите и усещате тялото изключително удобно.

 

Български стандарт           Европейски стандарт 

ширина х дължина

          ширина х дължина 

60 x 120/135

70 x 140

72 x 186/190/200

82 x 186/190/200

114 x 186/190/200

120 x 186/190/200

144 x 186/190/200

164 x 186/190/200

 

 

         

80 x 200

80 x 200

90 x 190/200

100 x 190/200

120 x 190/200

140 x 190/200

150 x 190/200

160 x 190/200

180 x 190/200

200 x 200

 

 

Водещи производители на матраци

Работим с най-големите световни производители на матраци. Сред тях са имената на матраци Хегра, матраци Bellanotte, матраци iSleep, матраци Латекс ЕКОН, матраци РосМари, матраци Магнифлекс, матраци Парадайс, матраци Блян, матраци НАНИ, матраци ТЕД. Сред продуктите им, освен матраци ще откриете всякакви аксесоари и специални продукти. За хората със специални нужди, борсата за матраци предлага още – спалня с матрак; анатомичен матрак; ортопедичен матрак; детски матраци; бебешки матраци. Всички спални продукти отговарят на най-високи стандарти и са на достъпни цени. Сред богатата гама могат да се намерят и евтини матраци и различен размер на изгодна цена.

Производители на матраци

Любопитно: Учените са открили, че един добър нощен сън не е само въпрос на комфорт, а също така е пряко свързан с нашето здраве и благополучие. Освен това нашето психическо здраве също е пряко засегнато. Ако се събудите уморени и все още сънливи, и това се случва ден след ден, всеки ден, способността да се концентрирате почти сигурно ще бъде засегната. Всичко това, на свой ред, може да увреди способността ви да работите, изучавате или функционирате правилно.Ние от борса за матраци Mattro.net разбираме, че натовареният със стрес ден има едно решение и то отвежда към големия набор от матраци. Потребителите могат лесно да бъдат омаяни от евтини матраци, различни модели матраци, размери матрак, цени матраци, както и материали. Всичко това може да повлияе на правилната грижа за комфорт и благополучие. А за вашето най-голямо удобство предлагаме безплатна доставка не само до най-големите градове София, Пловдив, Варна, Бургас, дори не само до областните градове – Благоевград, Плевен, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Габрово, Шумен и Търговище, а до всеки град или село в страната! Дори и нашите приятелски настроени, експертни, консултанти в борса за матраци Mattro.net с удоволствие ще отговорят на всичките ви въпроси. Очакваме ви на линиите!

 

Методи за разплащане

Плащане по Банков път Плащане с MasterCard Плащане с VISA VeriSign

Абонирай се за специални оферти

Желая да получавам E-mail бюлетин и се съгласявам данните ми да бъдат обработени с цел изпращане на рекламни съобщения.
ИНТЕРШОП ООД
България, 4000 Пловдив

0700 200 22 (национален телефон)
0885 545 060 / 0884 943 216 / 032 815 979
Всички продукти изложени в онлайн магазина Mattro.net се доставят напълно безплатно до всички градове и села на територията на България!
Mattro.net © 2010 - 2018 Всички права запазени.
Онлайн магазин за матраци и продукти за спалня. Еднолицеви и двулицеви матраци. Безплатна доставка до всяко населено място.