Луксозния матрак е удобен завършек за всяка спалня

В последните години, матрачната индустрия се развива изключително бързо и в следствие на това, матраците стават все по-високотехнологични, появяват се все по-луксозни и по-комфортни модели, дори понякога наричани "сънни системи". Най-скъпите матраци, основани на изследвания от НАСА струват колкото среден клас BMW автомобили. Истината е, че евтиният матрак от 200 - 300 лева няма да осигури добър и спокоен сън, освен ако не сте много млади, много леки и често спите някъде другаде. Също така, евтините матраци трябва да се подменят по-често, на всеки 2-3 години. Ако вложите повече средства като например 1000 - 2000 лв и повече, няма да се наложи да подменяте матрака си в продължение на 10 години и повече, а при най-луксозните модели, дори до 25 години.

►► Разгледайте матраци с намаление до -80%

Защо да купим луксозен матрак

Абсурдно е, че хората купуват холова гарнитура или диван за 1500 - 2000 лв, на който прекарват по час - два пред телевизора докато вечерят, а харчат двойно по-малко средства за матрак, на който спят по 8 часа. Луксозният матрак, в действителност, може да бъде доста скъп. Въпреки това обаче, в дългосрочен план, допълнителните пари, които сте изразходвали, ще започнат да се изплащат. Луксозните матраци обикновено са изработени от висококачествени материали, които доста трудно се деформират. Те са проектирани в дългосрочен план, което означава, че с правилна грижа може да ги използвате дълги години, не е необходимо да се заменят често.

►► Разгледайте луксозни матраци Магнифлекс

Луксозен матрак - инвестиция

Малко по-голямата сума, която ще отделите за качествен, удобен, луксозен матрак ще се изплати, защото вие ще получите набор от специални функции, разработени, за да ви помогнат да спите по-добре. Някои от моделите притежават специфични свойства като контрол на телесната температура, грижа за правилната позиция на тялото, грижа за здравето, с вложени естествени продукти, минерали, билки, аромати. Изборът на перфектен луксозен матрак е решение, което ще окаже влияние върху вас и партньора ви през следващото деситилетие, така че трябва да прецените добре специфичните характеристики на матрака, които са най-важни за вас! Истинската стойност на всеки качествен матрак се крие в материалите и дизайна на неговите вътрешни компоненти. Външния дизайн, не е от толкова голямо значение, тъй като по-голямата част от времето, матракът ще бъде покрит със спално бельо, но със сигурност имайте предвид, че луксозните модели предлагат нежни дамаски от коприна, египетски памук, бамбук, кашмир, сребърни нишки или йони, жожоба, алое вера, билки или минерали. Друго нещо, което отличава елитните матраци е височината.

Луксозни матраци - височина

Колкото по-висок е един матрак, толкова по-луксозен е той. Най-добрите модели са с височина 25-35 см. Хората често се подлагат на безсънни нощи и постоянна умора, преди да осъзнаят, че за да освободят стреса и напрежението, просто трябва да сменят традиционния матрак. Ергономичните и ортопедични характеристики на най-съвременните материали като покет пружини, мемори пяна, мемори гел, латекс, кокос, омекотена пяна със сигурност ще подобрят комфорта, ще елиминират болките и напрежението в тялото ви. Преди да закупите нов матрак помислете добре, колко пари сте склонни да похарчите за своето здраве, ежедневна почивка и спокоен сън. Консултирайте се със специалисти в областта, съобразете степента на твърдост, подходяща за вас и партньора ви, определете бюджета си и не губете време! Ако сте в търсене на луксозен матрак и се оглеждате за перфектната ценова оферта, проверете в Mattro.net. Онлайн магазинът е първенец в търговията с продукти за сън и матраци от дълги години и ще предложи най-ниски цени и напълно безплатна доставка!