Защо сънят е толкова важен за нас?

При нормални условия, човек на 60-годишна възраст е прекарал 20 години от живота си в сън. А сънят е най-важната предпоставка за възстановяването на тялото и ума. Благодарение на него, в организма ни се извършват всички необходими процеси на възстановяване. С двете си фази (ортодоксална и парадоксална), той е единственото лекарство против психичния стрес, който натрупваме през деня.

Здравословен сън - снимка

Сънят спомага за заздравяване на имунната система и за запазване на телесната и психична енергия!

Всичко това е в сила, при условие, че сънят е спокоен, дълбок и здрав. Няколко са факторите, които водят до нарушаване на съня: психофизиологичното състояние, натрупаният стрес през деня, дразненията, причинени от заобикалящата ни среда. Според статистиката, основна причина за лошия сън е и лошото организиране на спалното място. Това е причина, която не се влияе дори и от приемането на приспивателни хапчета (сънотворни лекарства). Те ви помагат да заспите, давайки ви един фалшив сън, но без да ви помогнат за лечението на първопричината, която е породила вашето безсъние.

Преборете безсънието - снимка

За да излекувате безсънието от корена, трябва да започнете със спазване хигиената на съня, определена от изследване на Д-р М. Попов (психиатър с дългогодишен стаж в Швейцария). Тя се състои от следните стъпки:

1. Удобен матрак - Повечето от нас не подозират, че именно в неудобният матрак (легло) се крие причината за неспокойния и нездравословен сън. Изследванията показват, че само на теория хората признават важната роля на матрака за съня и здравето им, но са малцина тези, които наистина обръщат внимание на неговото качество. Именно матракът е главната причината за лошия сън.

►► Разгледайте матраци с намаление до -75%

2. Подходящ модел възглавница - След дълъг работен ден, няма нищо по-хубаво от това да заспите сладко на комфортна възглавница. За здравословен сън е необходимо да изберете такъв модел, който ще държи врата и главата ви в подходяща позиция, която да не напряга гръбначния стълб, защото ако вратът ви е в правилно положение, кръвообращението се подобрява и по този начин се елиминира възможността да се събудите с болки и схващания в областта на врата и главата.

►► Разгледайте възглавници на промоция

Матрак и възглавница Green Life

3. Спално бельо от качествен текстил - Съставът на спалното ви бельо също е ключова стъпка към комфортния сън. Добре е спалното бельо да е изработено от нежни към кожата естествени материи, като например тези, изработени от памук, които да запазят чувството за нежно докосване през цялата нощ. Нека не забравяме, че 1/3 от живота си, човек прекарва в леглото и именно затова компромиси с качеството, за сметка на цената, не е удачно да се правят. Спокойният сън е инвестиция, която си заслужава да направите!

►► Разгледайте удобно и качествено спално бельо

4. Използване на олекотени завивки - Времето на старите юргани отмина. Те не са подходящ избор за вас, защото освен че са тежки и твърде обемни за съхранение, поддръжката им е по-трудна. По магазините ще намерите голямо разнообразие от олекотени завивки, някои от които подходящи само за конкретен сезон, но има и модели, които може да ползвате целогодишно.

►► Разгледайте летни, зимни и олекотени завивки

Матрак Лаго на матраци НАНИ

Матрак Лаго на фирма матраци НАНИ, със своята конструкция от висококачествени материали, се препоръчва от медицински лица за спокоен и здрав сън при безсъние (причинено от стрес, неврози и много други психосоматични заболявания).

Матрак Лаго - снимка

По време на дългогодишната ми практика и изследвания в страната и чужбина съм се сблъсквал с множество продукти за съня. На част от тях може да се постави етикет ЗДРАВОСЛОВНИ. С гордост отбелязвам, че в тях влизат и продуктите на матраци НАНИ – българска марка на световно ниво.

►► Разгледайте матрак Лаго

Нашата цел, при създаването на матрак Лаго, бе да поставим тялото върху повърхност, която е съобразена с неговата анатомия. Повърхност, която да се нагажда перфектно към естествените извивки на гръбнака, да води до пълното отпускане на мускулатурата и да спомага правилното кръвообращение. Затова създадохме 7-зонова сърцевина без аналог до момента. За още по-добро напасване в контактната с тялото зона, добавихме слой термоактивна пяна. Така се получи матрак, конструкцията на който способства за пълното физическо и емоционално възстановяване на тялото. С пълната липса на зони с концентриран натиск и използваните материали, поддържащи естествения микроклимат на тялото, моделът е приложим и в медицината, при случай на продължително лечение и залежаване (decubitus). Като специалист, а и познавайки в детайли моделите от каталога на матраци НАНИ, Д-р Иванов (хирург с 35-годишен стаж) Ви ги препоръчваа, защото са произведени от висококачествени материали, съобразени със строгите ергономични изисквания, устойчиви са на деформации, поддържат температурата на тялото и също така са хигиенични и напълно антиалергични.

►► Разгледайте СУПЕР промоции на продукти за сън от Mattro.net

Спокоен сън с продукти на Mattro - снимка

В mattro.net се предлага широка гама от най-различни качествени продукти за сън, като матраци, подматрачни рамки, топ матраци, възглавници, завивки и спално бельо. Само тук ще намерите желаният от вас продукт на най-ниска цена, а доставката е напълно безплатна и важи за всички села и градове в цялата страна!