Практични съвети за изхвърляне стари матраци

 

Къде се изхвърлят стари матраци?

Предстои ви покупка на матраци? Или вече сте намерили страхотна оферта за евтини матраци  онлайн или във вашия град? Ако ще имате нови матраци у дома, добре е да помислите какво ще правите със старите. Матраците са доста голям като обем боклук и оставянето им на произвола на съдбата – пред контейнера за боклук пред блока ви съвсем не е най-практичната и природосъобразна идея. Напротив – истината е, че с това нарушавате разпоредби от законовите норми за разделно разпределяне на отпадъците, а дори и сте застрашени от глоба. Къде обаче се изхвърлят старите матраци? Ето няколко разяснения от нас, както и практични съвети за това какво да правите със изхабените и ненужни вече матраци…

►►Разгледайте нови модели матраци с размери и цени

Изхвърляне на стари матраци

1. Можете да се доверите на хамалските фирми!

Повечето хамалски фирми предлагат и услугата по извозване на обемни отпадъци – в това число и битове, сред които влиза и категорията за мебели и домашни аксесоари. Съвсем спокойно можете да се обади на такава компания и да заявите изхвърляне на матрак. Част от тези фирми дори ще са така любезни да ви предложат и изкарване на матрака директно от дома ви, което ще ви спести много неприятности. Хамалските фирми не само че ще ви вземат малко пари и ще ви спестят доста неприятности, но и са наясно къде точно да извозят съответните стари матраци.

 

Хамалски услуги

2. А къде се извозват стари матраци?

Обикновено, когато става въпрос за толкова голям обем отпадък, той трябва да бъде извозен на територията на най-близкото сметище. Повечето градове имат такива сметища, а тези, които нямат – трябва да ползват това на съседната община. Затова и вече ви дадохме съвета директно да потърсите хамалски услуги. В случай, че вие попадате в хипотезата да живеете в населено място без такова сметище, ще трябва да пътувате и издирвате такова извън вашата община, което едва ли е най-забавното нещо за свободното ви време, нали? Доверете се на хамалските фирми – те ще ви помогнат.

 

Извозване на матраци

3. Организиране на Различни Кампании за Изкупуване на Старите Матраци.

Някои производители на матраци обаче също биха приели матрака ви – дали като го изкупят на определена сума или под формата на отстъпка, която ще ви дадат за да си купите нови матраци. Такава идея е отлична за вас, ако нямате достатъчно пари в момента и имате нужда от качествени, но и евтини матраци. Свържете се с местните представителства на някои български производители на матраци – например, матраци Блян – за да попитате за условията на този тип кампании, ако изобщо те ги предлагат в този момент, тъй като понякога те са временни или обявени като еко програми на самите фирми.

 

Матраци Блян - снимка

4. Благотворителна Дейност!

Ако имате стари матраци обаче, винаги можете и да направите едно добро дело, като ги подарите. Съвсем наскоро матраци Блян бяха организирали подобна кампания, с която искаха да стимулират благотворителната дейност. Кампанията обещаваше намаление на матраци за всеки потребител, който дари старите си матраци на нуждаещи се или на домове за сираци, домове за временно приемане и грижа на деца, лишени от родителски права, болнични заведения, психиатрии и т.н.

 

Благотворителност с матраци - снимка

 

Отървете се от старите матраци оптимално и съобразно еко нормите на страната ни и след това мислете спокойно и за новите матраци!