Избор на детска възглавница

Детските възглавници са проектирани единствено с цел да осигурят на детето ви по-голямо удобство при сън. Стандартните модели са предназначени да осигурят подкрепа на главата и шията при възрастните. Едно малко дете няма същите пропорции като възрастен човек и стандартна възглавница може да окаже напрежение и да доведе до дискомфорт. Има различни проучвания и изследвания, при които експертите стигат до извода, че ползването на този аксесоар е подходящо, когато детето е на възраст около 18-24 месеца.

Правилната детска възглавница

►► Разгледайте детски възглавници на ниски цени

Много родители обаче съобщават, че са въвели възглавницата в по-ранна възраст. Всяко бебе се развива и държи по различен начин и затова няма униварсално правилно време за въвеждане на възглавници в детското легло. Ако наблюдавате правилно малкото бебе, може да забележите индикации, че има нужда от подпора под главата си - ако си поставя главата върху одеало или плюшено животно, ако има неспокоен сън, или ако раменете вече са станали по-широки от главата му.

Важно е да знаете за алергиите на детето, ако има такива

Естествено, ако знаете, че детето е алергично към вълна, разбира се, че няма да закупите вълнена възглавница. Когато сте наясно към какво е алергично детето и към какво не е, ще е по-лесно да стесните кръга, когато правите избор.

Антибактериални възглавници

Материала на калъфките

Външната част на възглавниците за малки деца обикновено е изработена от памук. Имайте предвид, че при избора на възглавница памукът може да е стандартен или органичен. Органичният памук не съдържа вредни токсини и оцветители, които обикновено се използват в процеса на производство на памучните платове.

Материалът, с който е пълна възглавницата

Под калъфката на възглавницата се крие материалът, от който е изработена. Има много различни материали, които могат да бъдат използвани. Най-често срещаните са: пух/пера, синтетичен пълнеж/пяна или мемори пяна. Имайте предвид, че пълнежът не трябва да предизвиква шумолене, за да не се обезпокои сънят на вашето дете. Подпората под главата на детето не трябва да е твърде мека, за да не се задуши. Препоръчителна е средна степен на твърдост.

Избор на детска възглавница

 

Хипоалергенни детски възглавници

Дали вашето дете е чувствително към микроби, прах, мръсотия, мухъл или към нещо друго? Хипоалергичните възглавници са изработени от материали, които ще помогнат за намаляване на алергичните реакции. Много от моделите за малки деца са естествено хипоалергенни. Ако възглавницата ви не е органична, тогава ще има ясна маркировка дали е хипоалергична или не.

►► Разгледайте антиалергични детски матраци

Инструкции за пране.

Всички деца са в състояние да предизвикат пълна бъркотия. Независимо дали възглавницата се замърси от лепкави пръсти или по друга причина, в крайна сметка ще трябва да бъде почистена. Вариантите за поддръжка на хигиената са два. Има модели възглавници, които може да перете в пералня. Това е най-лесният и удобен вариант. Другият вариант е използването на калъфка, която да се пере.

Почистване на детска възглавница

Ако все още не сте сигурни какъв модел да подберете за детето си, консултантите от интернет магазин за матраци Mattro.net с радост ще ви посъветват. Открийте най-добрите детски възглавници на най-достъпни цени и с безплатна доставка за всеки град или село!