Що е то терморегулиращи матраци?

Във века на новите технологии, технологичният прогрес и иновациите просто няма как да пропуснат и сферата на матраците. Все пак те касаят нашия сън, а той е ключът към крепкото здраве, а в много случаи дори и най-доброто лекарство за различни заболявания и медицински състояния. В тази връзка е напълно нормално на пазара да виждаме все повече космически матраци, т.е. така наричаме всички матраци, които по един или друг начин пристигат с модерни и невиждани досега свойства, характеристики и функции, за които само сме мечтали.

tТерморегулиращи матраци

Така, сред моделите съвременни матраци виждаме матраци, които да ни помогнат да се справим с артрита, специално пригодени матраци за хъркащите хора, детски матраци за по-бързо заспиване и какво ли още не. Сред иновационните матраци у нас, а и по целия свят силно се открояват и терморегулиращите матраци. Те са продукт на нова технология, която допринася за още по-пълноценен и здравословен сън, за още повече удобство и за перфектната почивка, от която всеки един от нас има нужда. Какво точно представляват терморегулиращите матраци ще разберете още днес! Ето повече информация за тях.

►►Разгледайте матраци с гел пяна и техните цени

Кои матраци са терморегулиращи?

Както сигурно се и досещате, основната космическа футуристична функция на терморегулиращите матраци е, че те регулират температурата. Накратко казано, това са матраци, които пазят топло, когато навън, а и в стаята е студено, и охлаждат през лятото и големите жеги. И в двата случая това са матраци, които изцяло са пригодени и удобни за нашите климатични условия, защото в България и летата са много горещи, а напоследък и зимите са доста сковаващо студени. Сънят на студено крие рискове от простуди и грип, но пък спането в жега също не е особено приятно.

Температура за сън

Нещо повече – много хора дори изпитват затруднение да заспят, когато навън температурите са над 30 градуса. При всички случаи, терморегулиращите матраци са удобни, защото те не ползват електрическа енергия, за да ви осигурят оптималната температура за сън. Следователно, те не ви и вкарват в излишни разходи за ток – нещо, което представлява особено голям проблем за терморегулиращите одеала или климатиците, които са и доста вредни за главата и дихателните пътища.

Терморегулиращите матраци и бамбукът

Когато температурата е ок и тя не е повлияна от въздействието на специални уреди за целта, и сънят ви е ок. А от тук вие успявате и да си починете, да поддържате добра форма, да сте в перфектно здраве. Точно затова са и създадени модерните терморегулиращи матраци. Как точно обаче те успяват да създадат оптималната температура за вашето легло, за вашето тяло? Тайната им се крие в специалните нишки, които се крият в сърцевината на матраците.

►►Разгледайте матрак с бамбукови нишки Bamboo Memory Gel

Бамбук - терморегулатор

►►Разгледайте матраци с други натурални съставки

В началото, това бяха само специалните луксозни модели, създадени от бамбук, но днес, има и много по-евтини варианти за терморегулиращи матраци, защото както знаете бамбукът е скъпо струващ на индустрията ресурс, а от там и цената за крайния потребител става скъпа.

Можете да намерите терморегулиращи матраци и у нас. Хубаво е да знаете, че в България вече се продават не само чуждестранни терморегулиращи матраци, но и български. Това са все фирми с иновативни технологии за производство на качествени и надеждни матраци! Потърсете ги и във вашия град или директно в интернет!