Лятото и сънят

10 тайни за добрия сън през лятото

През лятото жегата е непоносима, потенето е досадно, а сънят понякога се превръща в истински кошмар. Ако сте от тези, които нямат проблем със заспиването през лятото, тогава принадлежите към малцинството от късметлии. За останалите, не толкова щастливи хора, горещите летни нощи могат да се превърнат в истински ад. Непрестанното изпотяване и топлината, която извира отвсякъде, са достатъчни, за да съсипят вашия 8-часов сладък сън. Съществува ли начин да направим живота си през летния сезон по-лесен, а сънят по-спокоен? Не се безпокойте - тук сме, за да ви помогнем да спите по-удобно през летните нощи с няколко прости съвета.

►► Повече информация за матраците с охлаждащ гел

1. Погрижете се за съня си с качествен матрак, възглавници и спално бельо

За комфортния сън през лятото е важно да помислите за това на какъв матрак и възглавници спите. Независимо дали сте на почивка на екзотичен остров или искате да починете след дълъг ден в офиса, е важно сънят ви да бъде качествен. За летния сезон особено актуални са матраците и възглавниците с охлаждащ гел, който осигурява приятна прохлада и елиминира потенето през нощта. Помислете колко пари сте изхарчили например за колата си. Предвид факта, че прекарвате по-голямата част от живота си в леглото, инвестицията определено си заслужава.

Матраци, възглавници и спално бельо за лятото

2. Създайте си ритуал за сън

Първата стъпка за пълноценния сън през всеки сезон е обстановката в спалнята. През лятото обаче, тя задължително трябва да бъде прохладна. Ако не разполагате с климатик, използвайте вентилатор.

3. Изберете памук

Оставете настрана всякакви други видове материи, ако търсите прохлада през летните нощи. Лятото изисква памучно спално бельо в светли цветове, които да дишат и да не задържат топлината.

4. По-малко дрехи

Колкото по-малко дрехи по тялото ви, толкова по-добре! Широка тениска и бельо са напълно достатъчни за летния сън, като за предпочитане е да заложите отново на памука. Що се отнася до спането голи, някои смятат, че по този начин тялото се разхлажда по-добре, докато други смятат точно обратното, така че преценете вие!

Сънят през лятото - подходящи дрехи

5. Студени компреси

Искате да се разхладите незабавно? Направете си студени компреси върху импулсните точки - китки, гърло, лакти, глезени и задната част на коленете.

6. Спете сами

Извиняваме се на двойките, но да спиш сам е много по-предпочитано, отколкото топлината на прегръдките през летния сезон. Натрупаната топлина би накарала и най-красивото и еротично легло да изглежда като вулкан.

7. Хидратирайте се

Пийте една чаша вода преди сън. Студеният душ преди лягане ще понижи телесната ви температура и ще ви помогне да заспите по-бързо.

Сънят през лятото - хидратация

8. Стойте далеч от фурната

През лятото няма нужда от храни, които изискват часове готвене. Преди да посегнете към фурната, помислете за някаква лека салата. Ограничете количеството на вечерята, тъй като метаболизмът генерира допълнителна топлина и има огромна разлика между метаболизма на една пържола и плодова салата например.

9. Ограничете уредите

Уредите около нас произвеждат топлина, дори когато не са включени. Ако се замислим, ние сме прикрепени към устройства като телефони, лаптопи, телевизори и др. от момента, в който отворим очи, докато не заспим. Изключете устройствата, които не използвате - така не само ще намалите температурата вкъщи, но и ще спестите енергия. Колкото и трудно да звучи, не спете с мобилния телефон до главата си.

Сънят през лятото - уреди

10. Внимавайте със забавленията

Лятото е време за купони, придружени с много коктейли и разхлаждащи питиета. Пиенето на алкохол 3 часа преди лягане, може да наруши съня ви, затова е добре да го консумирате в умерени количества и не непосредствено преди лягане. По-честите излизания до късно, могат да навредят на добрия сън, защото повлияват на обичайния ви ритъм на живот.

Където и да планирате да прекарате лятото, отворете ума си и изпробвайте тези тактики, за да подобрите съня си. Тези прости промени ще ви изпълнят с енергия през деня и ще подобрят значително вашия сън. Ние от онлайн магазин за матраци и продукти за съня Mattro.net ще ви осигурим всички необходими аксесоари напълно безплатно, и то на най-добри цени!