Бългърски или европейски матраци да изберем - снимка

Какво да изберем - български или европейски матраци?

Когато един българин прави своя потребителски избор, много са факторите, които в крайна сметка го формират. Клиентът се пита винаги за цената и качеството, а също така и за съотношението между двете. Но има въпрос, който почти винаги вълнува един български потребител – дали да избере български, или чуждестранни, най-често европейски, стоки и услуги. По всяка вероятност, и вас поне веднъж ви е мъчила тази дилема.

►► Разгледайте матраци Mattro с намаление до -79%

Същото се случва и със съвременните матраци. Наясно ли сте кое е по-добре: български или европейски матрак? Дали всички евтини матраци са само български матраци или можете да намерите и по-достъпни стоки за сън и от големите европейски градове? На всички тези въпроси може да си отговорите и сами, стига да си ги зададете правилно и на правилното място. Ето точно сега ще си дадете отговор дали е по-добре български, или европейски матрак!

Европейски матрак с възглавници

1. Изберете български евтини матраци.

Няма спор, че ако предпочете матраци Блян, те ще са по-достъпни като цена по сравнение с някои европейски алтернативи. Така например, матраци Магнифлекс наистина са малко по-скъпи, което е нормално: все пак, транспортирането на чужди стоки у нас изисква повече средства от производителите, респективно дистрибуторите. Когато казваме български евтини матраци, не бива да разбирате пошло евтини, т.е. некачествени боклуци. Ето ви един пример за евтини матраци от България с прекрасна репутация – матраци ТЕД.

►► Разгледайте матраци ТЕД на промоционални цени

2. Изберете европейски матраци, защото обикновено са по-модерни и по-иновативни.

Естествено е, че при нас новите тенденции и иновации ще пристигнат с леко закъснение, освен ако българската фирма за матраци не е свръх интерактивна и следяща последните въведения в бранша. Ето ви и пример за страхотни иновативни европейски матраци – матраци Магнифлекс, които имат в своята колекция десетки различни модели, подходящи за различни заболявания, проблеми със стойката или съня и т.н.

Европейски матрак

3. Изберете български матраци, за да подкрепите българското!

Ако приемем презумпцията за даденост – че макар и по-евтини, българските матраци съвсем не са с по-ниско качество – то тогава пред нас изборът е по-скоро социален. Разбира се, че по-препоръчително за нас е да насърчаваме родната икономика, да подкрепим българските производители. И въпреки че има безброй много прекрасни европейски фирми за матраци, не е нужно да избираме постоянно чуждото – особено когато и нашето съвсем не е за изпускане.

4. Заложете на европейски матраци, защото те са модел за подражание на родните български фирми за такъв тип стоки.

Много родни производители изкарват почти същите колекции матраци, с почти същите подобрения и нови характеристики, като тези от миналогодишните колекции на европейските фирми. Лесно е да се направи извод и от самите вас: в някои отношения просто европейската продукция е по-качествена, колкото и да сме добри в имитациите и подражаването.

Синьо легло

В крайна сметка, един умен потребител не би следвало да разделя качествените матраци на географски принцип. И точно това се опитахме да ви обясним и в тази статия. Купувайте подходящото, изгодното и комфортното за вас!