Конски косъм в леглото на Анджелина Джоли

Конският косъм е материал, използван от векове за пълнеж на легла, тъй като притежава добра здравина и еластичност, а освен това умее лесно да възвръща своята първоначална форма, без да губи естествената си гъвкавост. Заради своите хигроскопични свойства, конският косъм гарантирано осигурява суха среда, което е ценно качество, което всеки матрак трябва да притежава.

►► Разгледайте матрак Virtuoso с конски косъм

Матрак с конски косъм - снимка

На какъв матрак спи световноизвестната актриса Анджелина Джоли?

Всички тези положителни черти на материала са предпоставка за спокоен сън, затова не е изненада, че знаменитост като Анджелина Джоли се доверява на матраци с висококачествен конски косъм, за да си осигури перфектната отмора след дълъг работен ден на снимачната площадка. След като ражда близнаците Нокс и Вивиан, Джоли започва да страда от безсъние, преумора и общ дискомфорт, което е причина да търси избавление чрез смяната на своя матрак. Спира се на ръчно изработен модел матрак със състав от конски косми с расов произход, памук и вълна от най-високо качество. Матракът е изработен в Швеция и е струвал на световноизвестната актриса главозамайващите 65000 долара, които тя инвестира в него без да се замисля, тъй като здравето за нея е приоритет, с който не трябва да се правят никакви компромиси.

►► Разгледайте топ матрак Virtuoso с конски косъм

Матрак с топ матрак Virtuoso - снимка

Ползите от матрак със състав от конски косъм

И все пак, ако не сте световноизвестна личност и не разполагате с такава колосална сума за нов матрак, на пазара се предлагат матраци, изработени от този луксозен материал, но на по-поносима цена. Такива например са някои двулицеви модели матраци с две специфични страни - лятна и зимна, каквито притежава матрак Virtuoso на матраци Magniflex. При изработката на матраци често се използва специален слой от конски косъм заради изолиращите му качества, тъй като умее да задържа топлината и по този начин създава комфортна среда за сън. А ако ви е необходим комфортен топ матрак с конски влакна, Magniflex предлага такъв от същата серия Virtuoso. Висококачествената тъкан се използва и като абсорбатор на влагата, позволяващ лесното й изпаряване, като по този начин се елиминира възможността от образуване на мухъл и други вредни микроорганизми. Ако искате да внесете 5-звезден лукс и комфорт във вашата спалня, то тогава заложете на продукти за сън с висококачествен състав от конски косъм.