Новият матрак подобрява съня
Матраци на топ цени за всички модели и размери от Mattro.net

Съвети

Новият матрак подобрява съня
1111111111Оценка 5.00 (11 гласа)
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Как новият матрак подобрява съня?

 

 


Сигурно десетки пъти сте чували, или чели това твърдение, но знаете ли откъде идва и защо е вярно? През зимата на 2006-та година се провежда проучване, в което един американски учен - доктор Грег Якобсън, доказва, че има логична връзка между здравия сън и новия матрак

Новият матрак подобрява съня

Кой е доктор Грег Якобсън?

Доктор Грег Якобсън е лекар, специалист по състоянието на безсъние в центъра за разстройства, свързани със съня, към медицински център UMASS Memorial Medical Center в Уорчестър, Масачузетс, САЩ. Специалистът дълги години изучава механизма на съня, както и нарушенията, свързани с него. Най-известният му труд е "Кажи Лека нощ на безсънието", в което изследва връзката между ума и здравето, техники за релаксация, дори и методите за медитация на тибетските монаси. Дългите години на проучвания му помагат да създаде ефикасен, безопасен метод за справянето с безсънието, който да не включва лекарства. Така, на бял свят се появява Когнитивна поведенческа терапия за безсъние (CBT-I), която се оказва доста ефикасна за справяне с нарушенията на съня.

►► Разгледайте матраци с намаление до -75%

Защо се смята, че новият матрак подобрява съня?

В експеримента на д-р Якобсън, публикуван в списание Journal of Chiropractic Medicine, вземат участие общо 59 души - 30 жени и 29 мъже, разпределени в две групи - едните са с множество оплаквания, като безсъние и болки в гърба и кръста, а другите са с минимални оплаквания. На всички са осигурени нови матраци и легла, като с течение на времето, всеки един от тях започва да споделя, че се чувства по-добре, буди се по-отпочинал и с по-малко болки по тялото. Накрая на двуседмичния експеримент, сред участниците от групата с по-сериозни проблеми, се наблюдава 63% подобряване на дискомфорта, а останалите се радват на много по-качествено наспиване и се чувстват все по-добре. 

Новият матрак подобрява съня -проучване

Доказано: новият матрак подобрява съня!

Заключенията на доктор Якобсън и неговият екип са ясни - новият матрак подобрява не само качеството на съня, а и общото благосъстояние на организма, и оттам - самото качество на живот. Специалистът смята, че е много важно всеки човек да се информира колко е важно да сменяме матрака веднъж на 5-7 години, не само заради неговото деформиране с времето, а и заради микроорганизмите, които се образуват вътре, независимо от старателната грижа, която полагаме. Експериментът се смята за успешен в научните среди, заради популярността, която набира сред населението и убеждаването му, че грижата за здравето е лесна - с нов матрак!

Pin It