Подматрачните рамки удължават живота на матрака

Подматрачната рамка играе важна роля в пълноценния сън, защото благодарение на нея, спящият може да се възползва от всички качества и свойства, които притежава матрака, а също така е и причината тежестта да се разпределя равномерно по цялата дължина на самия матрак. Подматрачната рамка удължава живота на матрака и го пази от образуване на мухъл и вредни микроорганизми, тъй като позволява добра циркулация на въздух и по този начин не се задържа влага. Без наличието на подматрачна рамка, животът на матрака драстично ще се намали, както и ще се загубят неговите качества.

►► Разгледайте подматрачни рамки на промоция

Рамка и матрак - снимка статия

Рамка с метален или дървен профил?

Важно е да се отбележи, че всички еднолицевите модели матраци разполагат с вградени подматрачни рамки, което позволява директното им поставяне върху леглото, докато при двулицевите матраци е необходимо да се вземе такава отделно. Рамката може да бъде с метален или дървен профил. Металната се счита като по-издръжлива на натоварване, а дървената се характеризира с повече гъвкавост, което трудно позволява бързото й износване или счупване. Ламелите на рамката обикновено се изработват от изключително здрав и устойчив буков материал, известен със своите еластични свойства.

Броят на ламелите зависи от тежестта на натоварване, като за хора с по-високо тегло е необходимо те да са с по-голям брой. Металните подматрачни рамки е препоръчително да се използват при помещения с висока степен на влажност, а друг плюс при тях е, че няма нужда да се разпробиват, за да се прикрепи даден механизъм, тъй като повечето от тях имат фабрично монтирани планки.

 

Рамки с дървен и метален профил - снимка статия

 

Предимства на рамки с възможност за поставяне на механизъм

За тези, които страдат от липса на място за съхранение, ще бъдат идеални рамките с повдигащ механизъм, тип ракла, за да се оползотвори максимално подматрачното пространство. Важно е и да се отбележи друга функция, която притежават някои подматрачни рамки - регулиране на твърдостта. Тя е изключително полезна, защото може да се контролира усещането на твърдост в областта на кръста, според индивидуалните предпочитания. Също така има и различни модели с опция за регулиране на височината на главата, както и комбинирано - на главата и краката. Подматрачни рамки с крачета могат да бъдат използвани и като самостоятелно легло, което е идеално като временно или постоянно решение, когато търсите бързо и изгодно да обзаведете спалнята вкъщи. Този вариант е предпочитан и при обзавеждането на хотели, къщи за гости и вили. 

Видове механизми за рамки - снимка статия

Подматрачната рамка е назаменим продукт за сън, чийто избор не бива да се пренебрегва, защото рамката не само ще се погрижи да се запазят качествата на матрака дълго време, но и ще ви осигури изключителен комфорт на сън, за да се събуждате презаредени с енергия всяка сутрин.