Предимства и недостатъци при различните материали

На пазара днес се предлагат разнообразни и интересни модели матраци с различен състав. Ако не сте почитатели на матраците с пружини, то може да намерите перфектния за вас модел от широката гама матраци, изработени от полиуретанова пяна, латекс или мемори пяна. Всеки материал има своите предимства, така че просто трябва да съобразите избора си с вашите лични предпочитания.

Сравнение между латексови, мемори и матраци от полиуретанова пяна

Матраци от пенолатекс (латекс)

Латексът е природен материал, характеризиращ се с висока еластичност. Той е изключително гъвкав и може да приеме формата на човешкото тяло, следвайки всяка негова извивка, осигурявайки му по този начин ергономична подкрепа и елиминира чувството за натиск, подпомагайки спокойните и естествени движения на спящия. Всеки латексов матрак може да възстанови първоначалната си форма, дори и след многократно продължително натоварване, гарантирайки дългия живот на матрака. Благодарение на своите естествени алкални свойства, латексът осигурява иделната антибактерилна и антиакарна среда, а заради множеството вертикални отвори на ядрото се гарантира добрата циркулация на въздуха в сърцевината на матрака, като по този начин влага не се задържа.

►► Разгледайте латексови матраци

Матрак Латекс COMBO - снимка

Матраци от Мемори фоам (мемори пяна)

Както подсказва и самото име, Мемори фоам буквално означава пяна с памет, защото термоеластичните й свойства позволяват да запомня формата на вашето тяло. Когато се затопли, тя омеква и потъва в точките с по-голямо натоварване, обгръщайки ви изцяло. По този начин тежестта на спящия се разпределя по повърхността на матрака равномерно. След натиск, мемори пяната бавно възвръща първоначалната си форма, като именно точно тази нейна еластичност е ключът за релаксиращите свойства на Memory пяната, правейки материала толкова предпочитан сред потребителите. Има видове матраци с Мемори Gel пяна, отличаваща се с това, че има охлаждащ ефект, за да спите комфортно през топлите дни.

Изработените от латекс и мемори фоам матраци намалят насъбраното напрежение в мускулатурата на тялото, осигуряват анатомична опора на гръбначния стълб, както и подпомагат правилното кръвообращение, гарантирайки спокоен и пълноценен сън.

►► Разгледайте матраци с Мемори пяна

Матрак Lavender Duo Memory - снимка

Матраци от полиуретанова пяна

Полиуретановата пяна е предпочитан материал не само заради достъпната цена, но и заради широкия спектър на обработка. Пяната от полиуретан може да бъде с различна плътност, състав и твърдост. Също така лесно може и да се профилира, с цел постигане на естествен масажиращ ефект и оптимална вентилация на самия матрак. Някои матраци от полиуретанова пяна са изработени по специална технология, осигуряваща зони на комфорт за различните части на тялото. Матраците от пенополиуретанова пяна поддържат тялото, без да създават точки на напрежение. Комбинацията на различни видове пяни в ядрото на матрака, създават уникално усещане за мекота и цялостен комфорт, в зависимост от индивидуалните предпочитания на потребителя.

►► Разгледайте матраци с полиуретанова пяна

 

Матрак Канела Уно - снимка

Разнообразието от модели иновативни матраци е огромно, така че дали ще заложите на матрак от пенолатекс, мемори фоам или полиуретанова пяна - зависи изцяло от вашите индивидуални предпочитания.