Как да осигурим на новороденото спокоен сън?

Учим децата си как да правят всичко: да ядат, да говорят, да играят, да общуват. Не забравяте ли обаче да научите децата си как да спят? Точно така, докато сънят е естествена част от нашия живот, все пак е поведение, което трябва да се възпита у малчуганите. Ваше задължение е да му осигурите добри условия като твърд детски матрак, детска възглавница, качествено детско спално бельо и завивки. Ето няколко начина да научите на това важно умение и детето си.

►► Разгледайте детски матраци на СУПЕР цени

Спокоен сън за бебе

►► Разгледайте детски възглавници за спокоен сън

Започнете от най-ранна възраст

Веднага щом се роди бебето ви, то се нуждае от полезен график. В самото начало, този график е най-тясно приспособен към интервалите на хранене, но сънят е нормална част от всеки пълен цикъл на хранене, игри и почивка. Тъй като бебетата спят по 16 часа средно всеки ден, трябва да закупите качествен детски матрак, който осигурява правилна опора на гръбначния стълб.  В самото начало може да Ви се струва, че детето се бори с вас на всяка крачка от ежедневието, но не забравяйте, че то се учи как да живее. Бъдете гъвкави с часовника, но се опитайте да се придържате към предсказуем ред на всяко действие - хранене, игра, сън, така че бебето ви да знае какво се очаква да направи следващия път.

Следвайте рутината

Вашето тяло се нуждае от време, за да премине от режим "под пълна пара" към режим "сън", а тялото на малките деца не се различава. Създайте набор от стъпки, които отнемат около 15 минути и сигнализират на вашето новородено, че времето за сън наближава. 

Изграждане на режим

Какво бихте могли да направите, за да придобие детето ви постоянни навици?

Бихте могли да дадете на бебето биберон, да затъмните стаята, да включите машината за звуци, да си поиграете и да се подготвите за сън с мека пижама и свежо спално бельо. По време на подготовката детето придобива слухови, физически и визуални навици. 

Сънят не е само за вашето бебе

Вие също се нуждаете от качествен сън. Безсънието засяга всяка област на здравето: физическото и психическото благосъстояние. Дори имунната система отслабва, когато сте уморени. Създайте си уютно място за почивка - задължително си осигурете стабилно легло и качествен матрак, които поддръжат цялото ви тяло във всяка позиция на сън, както и удобна възглавница и пижама.

►► Разгледайте комфортни матраци с намаление до 60%

Сън за цялото семейство

Също така спален комплект от памук или естествен лен би ви осигурил по-голям комфорт по време на сън, защото естествените материали поддържат суха и проветрива среда за сън. Ако все пак заспивате трудно опитайте лавандуловия аромат като средство за успокоение и релакс. Ако не ви допада силната миризма от ароматно лавандулово масло потърсете матрак с лек, деликатен аромат на лавандула.
Колкото по-добре се чувствате вие, толкова по-спокойно ще расте вашето дете.