Съвети при закупуването на матрак за двойки

При покупката на матрак всеки се съобразява с индивидуалните си предпочитания. Всички подробности за матрака се определят от купувача, но какво става когато те са двама? Споделяме ли матрака си с някой друг, е желателно да помислим и за неговите нужди и желания. При този вид покупка (за двама) е нужно моделът да покрива изискванията на двамата.

 

►►Разгледайте матраци с намаление до - 79%

Споделяне на матрака с половинката
Възможно е тази крачка да бъде направена от единия партньор, но е по-добре да са двамата. Не се опитвайте да се измъкнете от това събитие, спечеленото време от закупуването на матрак може да се превърне в години дискомфорт и дори болки. Изборът на матрак е важен! Това определя следващите години дали ще се събуждате с усмивка на лице и отпочинали или недоспали и с болки.

Необходимо е да се спазят няколко стъпки, за да е по-бърз и качествен изборът ви, а ето ги и тях:

- Първата стъпка е да знаете точния размер! Идеалният вариант е леглото да е по-голямо. Естествено това зависи от пространството в спалнята ви. Твърде малко двойно легло не е добър избор. Така мястото, на което ще спи всеки от партньорите, е сравнително тясно и е много вероятно сънят да бъде нарушаван от прекалената близост. При възможност изберете легло, което да е достатъчно широко, за да има достатъчно мястото, на което ще се спи.

Голямо легло за двойки

- Втората стъпка е избор на правилната поддръжка. Това е едно от най-важните съображения. Естествено е да се разминават изискванията за предпочитание на твърдост на матрака, но е важно да се избере модел, удобен и за двамата! Ако изискванията се различават прекалено много е възможно да се закупят два матрака според различните изисквания на партньорите, но в повечето случаи е напълно достатъчно да се закупи един матрак. Вече има и производители, предлагащи матраци с различна степен на твърдост за различните страни на леглото. Фирма, предлагаща тази технология, са Матраци Magniflex. Системата Dual Core е един матрак с ядро, разделено на две части. Чрез лесно разделяне на ядрото може да се постигне несравнима степен на удобство.

►►Прочети повече за системата Dual Core на матраци Магнифлекс

- Третата важна стъпка от закупуването на матрак е да се изяснят разходите. Матраците могат да бъдат както много скъпи, така и много евтини. Важно е да се определи бюджет. Не винаги най-скъпият матрак е най-подходящ. След като се изпробват няколко модела е много по-лесно да се вземе решение.

Изборът на матрак за двама никак не е лесна задача. Точният размер и бюджета са много важни стъпки, но не трябва да се пропуска и изборът на най-добрата поддръжка. При спазени тези условия е сигурно, че матракът, който ще закупите ще е най-подходящият конкретно за вас.