Матраци с аромат на лавандула - гаранция за добър сън

Представете си, че се намирате полегнали на пухкав бял облак, разположен насред нацъфтели лавандулови поля. Тялото ви е обгърнато от мекота и комфорт, а уханието на лавандулата ви пренася в свят на спокойствие и релакс. Това е усещането, което предлага матрак Lavender Uno Memory New - иновативен модел на Mattro ориентиран към здравословен и в баланс с природата, начин на живот.

Сън в лавандулова нощ


Lavender Uno Memory New е уникален матрачен продукт съчетал успешно две съвсем различни, една от друга, характеристики – високотехнологичност и природосъобразност. Първата предлага модерно, непружинно, ядро изградено от 12 см полиуретанова пяна за максимална ортопедичност, 7 обособени зони на комфорт, за различните части от тялото и 3 см мемори пяна за анатомичност и осезаем масажиращ ефект. Втората, натурална, характеристика на матрака е в интегрираните, в дамаската, нано капсули с аромат на лавандула, позната със своя релаксиращ, природен аромат и мощни антибактериални свойства.
С две думи, Lavender Uno Memory New притежава всички необходими качества да осигури здравословна среда за качествена почивка и пълноценен сън.
Балансът между високотехнологичност и природосъобразност, между ортопедичност и анатомичност превръща моделът в подходящ за всички възрасти - от най-малките до най-големите членове в семейството.
Стабилната ортопедична основа надеждно и превантивно се грижи за гръбначния стълб и подложените на физическо натоварване и стрес части на тялото, като врата, раменете, кръста и ставите. Анатомичността на матрака или чувството, че лежиш върху облак осигурява условия за максимално отпускане на мускулатурата, подобряване на кръвобръщението и най-вече усещане за лекота и безтегловност. Всички предпоставки за пълноценен сън, след който се събуждаш отпочинал и зареден са част от характера на Lavender Uno Memory New.

 

Матрак Lavender Uno Memory - разрез2


Отличните технологични качества на матрака са новаторски подкрепени със свойството му да излъчва аромат на лавандула – растение, известно с широкоспектърните си ползи за здравето. Етеричното масло от лавандула активно въздейства на сетивата и помага за постигане на дълбока релаксация. Ароматът успокоява ума, отпуска мускулатурата на тялото и подобрява дишането. Лавадулата притежава силни антибактериални свойства, с които пречиства и освежава всяка среда и пространство. Ароматът на етеричното масло облекчава главоболието и лекува безсънието, понижава сърдечната честота и кръвното налагане. В директен допир до кожата успокоява кожни раздразнения.  Не на последно място, лавандуловият аромат отбъсква насекоми и акари, което добавя още един стандарт за чистота на матрак, ухаещ на летни поля. Лавандулата има огромно приложение в лечебната козметика, холистичната медицина и хомеопатията. Почивката и съня на матрак Lavender Uno Memory New е перфектната домашна, ежедневна аромотерапия.  

Ароматът на лавандула постепенно ни отвежда и към пълноценния сън - естествен жизненонеобходим процес отговорен за изявата на човека през деня, както лично, така и професионално. Качеството на общуването с другите, активността на мозъчната дейност, нивото на физическата активност, процесът на обработване на информацията постъпваща отвън, хормоналният баланс на организма и свеждането им до осъзната, разумна човешка дейност, в едно с емоциите, всичко това пряко зависи от количеството и качеството на съня.

Сън в лавандулова нощ - снимка

С доказаните от науката, необходими часове, прекарани в сън, за децата между 8 и 10 часа, възрастните между 7 и 9 човешкото тяло влиза в режим на растеж и регенерация. Сънят е важен, толкова, колкото слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество. Съвременният начин на живот обаче честно ни лишава от пълноценен сън, а последствията са преумора, стрес и физическа болка. Осъзнавайки важността на съня и почивката е добре да си осигурим най-добрите условия за тях. Lavender Uno Memory New ни предоставя тези условия. Помага ни да постигнем високо качество на живот като ни поставя в умна и здравословна среда. За нас остава само да се отдадем на неговата интелигентна грижа и благоуханна мекота, и да се пренесем блажено в царството морфеево.