Избор на матрак за детето ви

Децата се нуждаят от добър сън много повече от всеки друг. Тъй като децата растат постоянно, както физически, така и умствено, трябва да се обърне внимание на качественият им сън вечер. Това е времето, когато мозъкът на детето обединява всичко, което е научило през деня и времето когато всичко се развива най-бързо. Изборът на правилния матрак за вашето дете е наистина много важен, затова ние ще ви предложим всичко необходимо, което трябва да знаете за него.

Да изберем правилния детски матрак

Какъв тип матрак ще подхожда на детето ви?

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате матрак за децата - от това колко е твърд, до това дали ще помогне на детето ви за разрешаване на проблеми, които то има, като например алергии. Какъв вид да е матракът? Както и при матраците за възрастни, така и детските матраци могат да бъдат с бонел пружини, покет пружини, мемори пяна или латексови, като всеки един от моделите има различни предимства. Децата имат нужда от опора когато спят. Освен поддържането в правилна позиция на гръбначният стълб, друго важно нещо, което трябва да имате предвид е, че правилният избор на матрак ще намали въртенето, неспокойствието и дискомфорта, като позволи на детето ви да спи спокойно цяла вечер (мечтата на всеки родител). Бебетата и по-малките деца обикновено се нуждаят от по-твърди матраци, поради скоростта и начина, по който се развиват костите им.

Добър детски матрак

Най-поддържащите модели са матраците с покет пружини, мемори пяна или латексовите. Матраците с покет пружини са с индивидуално пакетирани пружини, които реагират самостоятелно на оказания им натиск, и по този начин тялото заема най-естествената си позиция. Матраците с мемори пяна, която е много чувствителна термоактивна пяна и заема формата на спящия, ще помогнат за намаляването на неспокойния сън и събуждането през нощта. Латексовите матраци се характеризират с висока еластичност и добра циркулация на въздуха, правейки ги подходящи за всеки дом и всяко дете. Когато търсите пружинни матраци е важно да проверите колко е броя на пружините. Високият брой пружини означава повече издръжливост и повече независими опорни точки. Полиуретановата пяна и латексът имат различни твърдост и плътност. Колкото по-плътна е пяната, толкова по-висококачествен е матракът. 

Какво още да имате предвид?

Матраците предлагат различни предимства, но също така и клопки, за които трябва да се оглеждате. Децата, които имат алергии, могат да се възползват от натурални материали - естествен латекс, памук, чиста вълна или коприна - те са естествени хипоалергени и предпазват от алергии и акари. Това не означава, че матраците с бонел и покет пружини не са подходящи за деца с алергии. Антибактериалните и хипоалергични протектори за матраци ще спрат появата на симптомите.

►► Разгледайте детски матраци с латекс

Здравословен сън за децата

Има ли голяма разлика в цените?

Съществуват и няколко ценови разлики между различните видове матраци - нещо много важно, като се има предвид колко бързо растат децата.Най-скъпи са матраците с покет пружини и тези с латекс. При тях цената зависи от това колко броя пружини ще има и дали латекса ще е натурален или не. Матраците в средната категория са тези с мемори пяна, която е много удобна, а най - евтините матраци са тези с бонел пружините. Последният модел е евтин, но не е толкова издръжлив и в някои случаи неудобен. Избирането на правилният матрак за детето ви не е решение, което се взима бързо, но се надяваме, че тази статия ви е помогнала да закупите точният модел за вас и вашето дете.