Кое е най-подходящото походно легло за къмпинг?

Ако сте любители на дългите разходки в гората и на къмпинга, със сигурност искате да спите добре след дългия и уморителен ден. Това е напълно възможно с правилния избор на походно легло.

Походно легло

Предимства на походното легло:

Главното предимство на този тип легла е, че не лягате направо на земята. В случай, че теренът е скалист походното легло ще ви осигури много по-голям комфорт и спокоен сън. Другият плюс на походните легла е свързан със вашето здраве. Всички знаем, че земята изстива през нощта и спеейки директно на нея, може да се разболеете. Благодарение на походното легло, това няма да е така.

►► Разгледайте различни модели походни легла

Къде се използват походните легла?

Походните легла са чудесен избор за всеки един тип пътуване. Подходящи са също и за по-дълги разходки, като базови лагери, където излишното тегло и натоварване не е препоръчително. Ако търсите подходящото походно легло, трябва да обърнете внимание на следните неща: комфорт, тегло и компактност. Най-удобните легла обикновено са по-тежки и не се препоръчва пренасянето им на дълги разстояния. Нека разгледаме по-подробно най-важните неща за походното легло.

1. Изработка

Модерните походни легла се изработват от единичен слой полиестер или найлон, което прави почистването много по-лесно. Изработката на обикновените легла се състои от памучен плат, който спомага за по-голямо удобство.

2. Комфорт и подкрепа

Има два начина за изработка на походни легла - от текстил и/или пружинна система. И двата материала ще ви осигурят подкрепа на тялото и комфорт по време на сън.

Походно легло

3. Тегло

Рамката на походните легла се изработва от алуминиев материал, който е изключително издръжлив на натоварвания.

4. Компактност

Всички походи легла се изработват, по възможно най-компактния начин, за да може да се транспортира по-лесно от потребителите. Най-компактните модели са за палатка, в която могат да спят до двама човека. Всички походни легла са сгъваеми и могат да се пренасят много лесно.

5. Подходящите матраци за походно легло

Походящият модел матрак за походно легло е с височина около 8 см. В повечето случай, голяма част от походните легла се предлагат комбинирани с матраци, изработени от полиуретанова пяна за по-голям комфорт.

Походни легла - снимка

След като прочетохте препоръките ни за подходящото походно легло, вече може да направите своя избор. Разгледайте предложенията ни в онлайн магазин за матраци и аксесоари за сън Mattro.net.