Защо да изберем ортопедичен матрак - снимка

Какво означава ортопедичен матрак?

Съвременният пазар за матраци разполага с изобилие от модели, всеки един от които е готов да посрещне нуждите ви – било то естетически претенции, възможност да излекувате дадени здравословни проблеми или стандартното желание за пълноценен сън. При всички случаи обаче, ако си търсите матраци, добре е да се запознаете с тези модели – всеки един от тях – преди да направите своя избор. По този начин потребителят най-лесно би се ориентирал с предлаганото и с това кой от всички евтини матраци или иновативни дизайни са подходящи за него. И тъй като повечето от нас вече са наясно с термина матраци с мемори пяна и еднолицеви и двулицеви матраци, време е да направим едно кратко ревю на така наречения ортопедичен матрак. Какво означава ортопедичен матрак и подходящ ли е той за мен? Представлява ли той част от колекцията на така наречените евтини матраци или трябва да бръкнем по-надълбоко в джоба, за да си го позволим? Ето сега ще ви дадем отговори на всички тези въпроси! Ами да започваме!

►► Разгледайте ортопедичен матрак San Mateo Memory

Ортопедичен матрак - снимка

1. Що е то ортопедичен матрак?

Разбира се, по форма и размер той по нищо не се отличава от стандартните матраци. Ортопедичен матрак, например, има както за спалня, така и за легло приста или дори детска стая. Това, което отличава един ортопедичен матрак от стандартния, е специалната му функция за комфорт и удобство. По своя вид, той е ортопедичен, следователно той има и определена медицинска цел, а тя както става ясно и от името му, е свързана с ортопедията.

►► Разгледайте ортопедичен матрак Exclusive Memory Silver

Матрак за спокоен сън - снимка

Всички ние знаем, че ортопедията се занимава с костите, мускулите, ставите – изобщо с крайниците и гръбначния стълб. От тук можем да направим и вярното заключение, че ортопедичните матраци са предназначени за хора с ортопедични проблеми. Такива проблеми са най-вече болки – в кръста, ставите, мускулите, кокалите, гръбнака. Не е изключено обаче един човек да предпочете да се примири и да не си купи евтини матраци, а ортопедични поради гръбначни изкривявания. Защото един ортопедичен матрак може да помогне и за изкривяване. Как обаче? Лесно!Същината на ортопедичния матрак го прави способен да осигури правилното разположение на тялото върху леглото, без да се изкривява гръбнака, без да причинява болка каквато и поза да заемате по време на сън. Повърхността на матрака от категорията на ортопедичните разполага тялото ви така, че да застане правилно и едновременно с това намалява хроничната болка в кръста и крайниците изключително ефективно!

Ортопедичен матрак - разрез

2. Каква е разликата между ортопедичния и анатомичния матрак?

За съжаление, днес много хора бъркат ортопедичния и с анатомичния матрак. Двата термина могат и да звучат почти еднакво, но всъщност, става въпрос за съвсем различни модели матраци. Анатомичният матрак спомага най-вече лечение или поне преодоляването на хроничните симптоми при проблеми в мускулатурата, докато ортопедичният отговаря за скелета – ставите, гръбнака и т.н. Това, с което може да ви помогне анатомичният матрак, е да регулира и кръвообращението в тялото – също отговорно за нормално протичащите функции на мускулите, тяхното здраве и най-вече удобно разположение върху леглото по време на сън.

Анатомичен матрак

Естествено, и двата вида матраци – анатомичен и ортопедичен – не са точно евтини матраци поради специфичната си медицинска функция, но хората с такива здравословни проблеми, категорично, биха прежалили допълнителната надценка, защото здравето е безценно!