Защо ни е необходим топ матрак?

Имаме ли нужда от топ матрак?

Не се наспивате достатъчно или не спите добре? Недоспиването може да повлияе на настроението, паметта и здравето ви по много изненадващи начини. Липсата на сън увеличава шансовете ви за раздразнителност и депресия. Тя също може да доведе до сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и като цяло, да бъдем по-податливи към болести. Макар че има много фактори, които могат да нарушат цикъла на сън, като късното ядене, липсата на физически упражнения, болки в гърба и т.н., вашият матрак вероятно е основната причина - особено ако е стар матрак или не е подходящ за вашите нужди. Ако купуването на нов матрак е нещо, което в момента не може да си позволите, може да си закупите топ матрак, който също така добре ще помогне за подобряване на вашия сън. Топ матраците са проектирани специално за повишаване нивото на комфорт на матрака. Когато купувате топ матрак, вие плащате за по-високо ниво на комфорт.

Как да изберем правилният топ матрак?

На пазара има голямо разнообразие от топ матраци и въпреки че в крайна сметка всичко се свежда до вашите лични предпочитания за комфорт, има няколко фактора, които трябва да имате предвид, за да стесните избора си.

Топ матраци - ядра

Ето и основните неща, за които трябва да се оглеждате при избор на топ матрак:

Кой е най-добрият материал?

Първият аспект, който ще трябва да разгледате, е материалът, от който е направен топ матрака. Има широка гама от избор от памук и латекс до висококачествена вълна. Всеки има своите плюсове и минуси, които да обмислите

  • Памук - има голяма проветривост и може да се пере в пералнята. Памукът също е чудесно решение за хора, страдащи от алергии, този модел е сертифициран като хипоалергичен.
  • Вълна - въпреки че обикновено свързваме вълната със зимата и студеното време, този естествен текстил също е чудесен и за по-топлите месеци, тъй като вълната абсорбира топлината на тялото. В допълнение топ матраците от вълна са устойчиви на акари и мухъл и издръжливостта им е безспорна.  Латекс - подобно на вълната, латекса не е добро местообитание за различните паразити и те също са изключително издръжливи, много от продуктите се използват за повече от 20 години. От гледна точка на цената, тя може да варира в зависимост от дебелината на топ матрака.
  • Мемори пяна - този вид пяна се приспособява към специфичните контури на тялото ви, добавайки слой комфорт, който трудно може да се възпроизведе от друг материал. Тя е много по-лека и по-дебела. Тъй като мемори пяната е термочувствителен материал и е по-подходяща за зимните сезони, много производители предлагат топ матраци с мемори пяна и гел пяна с охлаждащ ефект.

►► Разгледайте топ матраци с мемори пяна

  • Топ матраци с пух - този вид топ матраци са друга алтернатива, която може да се хареса на хората. Те са изключително меки и леки. Те се състоят изцяло от пух и осигуряват голяма, естествена регулация на топлината. Това означава, че ще ви осигури прохлада през лятото и топлина през зимата.

Топ матраци - напълнители

Какви са предимствата на използването на топ матрак?

  • Ще внесете нов живот на стария си матрак
  • С течение на времето, матракът може да изгуби част от своите характеристики и коефициента сина комфорт. Ето защо топ матракът е отлична инвестиция, тъй като увеличава или дори напълно възстановява нивото на комфорт на старият ви матрак и то на прилична сума.
  • Добавяне на комфорт и твърдост според вашите нужди
  • Топ матраците не винаги се използват, за да се подобри нивото на комфорт на старият матрак. Може да сте в положение, в което да сте закупили нов матрак, но той да се окаже неудобен, защото степента на твърдост е различна от желаната от вас. В този случай топ матракът може да ви осигури нужното ниво на твърдост и комфорт. Например, топ матраците с мемори пяна или латекс ще повишат нивото на поддържане на тялото ви в правилна позиция, а тези от пух ще предадат повече мекота. По този начин вие може да намалите дискомфорта.

Различни нива на твърдост според нуждите на партньора ви

Друг интересен аспект, който предлага топ матракът е, че може да направите вашият матрак с две различни твърдости. Добавете топ матрак само от едната страна и така с вашата половинка ще имате една спалня с две твърдости.

Създайте си индивидуален комфорт

Като цяло топ матраците са ефективни за повишаване на нивото на комфорт на нови и стари матраци, осигурявайки по-добър сън на хората. Топ матраците с мемори пяна са едни от най-предпочитаните модели, поради факта, че са на сравнително достъпни цени и осигуряват нужният комфорт. В крайна сметка, топ матракът е един много добър избор, който ще ви осигури спокойни нощи, без да закупувате нов матрак.
В случай, че все още се затруднявате с избора на топ матрак, нашите любезни консултанти ще ви предложат най-доброто, според вашите изисквания. Разнообразни модели топ матраци ще откриете на най-достъпни цени в онлайн магазин Mattro.net, откъдето ще получите своя топер с напълно безплатна доставка!