Нови тенденции при матраците

Какви са новите тенденции в матраците?

Съвременните матраци не се разделят само на двулицеви и еднолицеви, български – например, матраци ТЕД – и с високо европейско качество. Те могат да бъдат групирани и в много нови различни категории, в зависимост от определени характеристики и качества. А самите характеристики и специални качества стават все повече и повече, поради една проста причина: все повече иновации и модерни добавки са включени в стандартната концепция на един матрак. В тази връзка, ако искате да знаете какво да очаквате от бъдещите, и част от най-новите на пазара матраци, добре е да разгледате най-новите тенденции в сферата на матраците.

Рециклиране на матраци

Ето на какви трендове при матраците се натъкнахме лично ние:

1. Използване на рециклирани материали

Макар на този етап, по-известните производители на матраци като матраци Блян, матраци Магнифлекс и т.н. да не прибягват все още до тази иновативна технология, има хора, които практикуват дейността да създават нови неща от стари. При използването на рециклирани материали не само се спестяват средства и ресурси, но и се дава на планетата ни да диша, а качеството на продукта, който получаваме, си остава същото.

2. Регулиране на температурата

Помните ли старите отопляващи одеала, които слагахме над матрака и под чаршафа, за да се стоплим през студените дни от годината? Вече може да забравите за това неудобство да спите върху предмет и да излагате кръста си на риск от схващане, защото най-новите матраци ще са с функцията да регулират нормална стайна, оптимална и здравословна за сън температура. В момента вече се правят такива матраци. Те обаче са прекалено скъпи, за да може средностатистическия потребител да може да си ги позволи. Данните сочат, че най-новите матраци с функция регулиране на температурата стигат до 10 хиляди долара като начална цена.

►►Разгледайте матраци с охлаждащ гел

Терморегулиращи матраци
3. Заличаване на старите модели и поставяне на акцент върху матраци с мемори пяна

Мемори пяната е топ критерий за качествени матраци днес и тенденцията е, че в най-скоро време друг тип матраци няма да можем да намерим на пазара. Е, със сигурност, някои производители ще продължават да създават и от старите матраци, но те вече ще спадат към нискобюджетните, евтини матраци. Мемори пяната наистина свидетелства за лекота и деликатен дизайн. За нея говорят като за нежната принцеса сред съвременните матраци, но скоро тя може да стане едноличен монарх и всичко друго като концепция да бъде заличено!

►►Разгледайте матрак с мемори пяна Memo Green

4. Увеличаване на дебелината на матрака – Да, още!

Тенденцията е следната: с всяка година топ матракът става по-дебел и по-дебел. Разбира се, има и много иновативни технологии, чрез които същият ефект на дебелите матраци се постига и с ултра тънък, но митът сред потребителите, че дебелите матраци са по-удобни, кара производителите да произвеждат именно такива. В крайна сметка, без значение от актуалните трендове, предлагането винаги се определя от търсенето. Затова и според експертите в областта, дебелината на матрака ще продължава да се покачва като стойност. Друг е въпросът обаче, че дебелият матрак не винаги е гаранция за съвършен комфорт и максимум удобство!

►►Разгледайте матрак Armonia Dual с височина 32 см

Матраци с голяма височина
А вие, скъпи приятели, как точно си представяте матрака на бъдещето? И което е по-важно: какво искате да има той, че да ви спечели от раз?