Новите матраци борят безсънието - снимка

Новите матраци борят инсомнията

Съвременните матраци се създава по все по-привлекателен дизайн и с все по-различни функции. Това ги прави мултифункционални, защото вече освен, че ни предоставят необходмия здравословен и пълноценен сън, ни помагат и да се справяме с различни болки – включително и ставни, мигрена и т.н. И все пак, основната функция на матрака днес или преди няколко десетилетия, винаги е била една, а именно да ни осигури качествен сън. С напредването на новите технологии обаче, както и със силното развитие на индустрията за мебели и аксесоари за дома (в които, както се подразбира, влизат и съвременните матраци), стана така, че матракът не просто може да подобри качеството на съня ни, но и да ни осигури сън изобщо. Какво имаме точно предвид? Става въпрос за свойството на някои модерни матраци да борят безсънието. В днешно време, за съжаление, много хора се оплакват от това неврологично състояние. Наречено още и инсомния, то обаче може да се преодолее с качествени матраци – колкото и да не ви се вярва.

►► Разгледайте матраци с намаление до -79%

Нови матраци - безсъние

Как точно новите матраци помагат при безсъние?

Започваме с това, че за разлика от преди, съвременните матраци не са универсални. Напротив – те се предлагат в различни размери, защото и леглата, респективно спалните, са с различни размери и дизайн. За да се напаснат на тези различни легла и спални, производителите на матраци създават и различни матраци според тяхната дължина, ширина и най-важното – дебелина. От тук следва и изводът, че липсата на сън в много случаи може да се дължи именно на това: на неправилното подбиране на матраци за определени легла и обратното.

Съществуват и матраци обаче, които са специално пригодени за хора с проблеми със съня. Тези матраци са предимно луксозни матраци – като например, матраци НАНИ, които всеки от нас добре познава не само поради високите им цени, но и поради изключителната им технология за максимум комфорт и удобство – са пригодени да отпускат мускулатурата и костната система на човек така, че той просто да заспива по-лесно.

►► Разгледайте матраци НАНИ на СУПЕР ниски цени

Луксозен матрак
И тъй като вече споменахме матраци Нани, тук е мястото да отбележим, че марки и фирми като тях силно залагат на ергономичните матраци, както и на тези от мемори пяна. Сами по себе си, тези нови съставки, които влизат в строежа на модерните матраци, създават допълнителна предпоставка за преодоляване на инсомнията. Мемори пяната, например, осигурява изключителен комфорт, а миниатюрните й частички действат на нервните окончания, с което човек може лесно да преодолее липсата на сън.

►► Разгледайте матрак San Mateo Memory

Матрак с мемори пяна

При всички случаи обаче, не очаквайте всеки матрак от мемори пяна да ви подейства по този начин. Ако имате проблеми със съня, трябва да сте много внимателни в избора на матраци. Задължително ги изпробвайте на място или опитайте с производител, който предоставя гаранция за неудовлетвореност, т.е. възможност да върнете матраци, ако след даден период след покупката не усетите промяна в състоянието си или просто не ви допаднат. Между другото, матраци Нани, са точно такава марка. Част от новите им модели се предоставят с такава гаранция, така че те биха били идеалният избор за вас, в случай че търсите матраци за възвръщане на съня!