Подматрачните рамки са задължителни за двулицевите матраци

Подматрачните рамки са много широко разпространени в сферата на изработка и търговия с продукти за спалня. Независимо дали е вградена в еднолицев матрак, или е допълнителен аксесоар към двулицев матрак, подматрачната рамка има няколко предназначения.

►► Разгледайте подматрачни рамки на промоция

Подматрачни рамки - снимка

Какво представлява аксесоарът подматрачна рамка?

Подматрачните рамки могат да бъдат с дървен или метален профил, като това е според предпочитанията на клиента. Ламелите винаги са дървени, най-често от букова дървесина, което им придава по-голяма еластичност, предпазвайки ги от бързо счупване и износване. При еднолицевите матраци, подматрачните рамки са дървени, вградени в самия матрак, като той може да се ползва само от едната страна.

Предназначение на подматрачните рамки

Подматрачните рамки имат една основа цел, и тя е да осигурят оптимална проветривост на ядрото на матрака, за да не задържа той влага и миркоорганизми, които да намалят живота му. Тъй като матракът не лежи върху цяла, плътна повърхност, не се захабява и неговата дамаска. С тази задача могат да се справят и дървените, и металните рамки, затова уточнихме, че е по ваше желание каква ще изберете. Втората задача на подматрачните рамки, особено когато се ползват с двулицев матрак, е да му придадат повече стабилност и да подобрят комфорта.

Подматрачни рамки РосМари - снимка

Какви видове подматрачни рамки има

На пазара има толкова голямо разнообразие на подматрачни рамки, че наистина е възможно да се объркате от него. Ние ви съветваме, първоначално  какво точно изисквате от подматрачната рамка, а след това да потърсите своя вариант.

Подматрачни рамки с регулиране на твърдостта

Особено популярни са подматрачните рамки с опция регулиране на твърдостта. При тях са обособени няколко двойни ламела, в областта на гърба и кръста, които чрез плъзгачи, се събират и раздалечават, като по този начин рамката придава по-меко или по-твърдо усещане. 

►► Разгледайте подматрачни рамки с регулиране на твърдостта

Подматрачна рамка Лукс с регулиране на твърдостта

Подматрачни рамки с крачета

Друг широко разпространен вид са подматрачни рамки с крачета. Те могат да се ползват като самостоятелно легло, поради своята здравина и стабилност. При почти всеки модел подматрачна рамка, има възможност за добавяне на крачета. Трябва да имате предвид, че опцията крачета е несъвместима с опция повдигащ механизъм.

Подматрачни рамки с повдигащ механизъм

Почти всички модели подматрачни рамки могат да бъдат ползвани с повдигащ механизъм. При еднолицевите матраци и дървените подматрачни рамки е достатъчно само да се разпробият, спрямо механизма. На металните рамки се добавят специални планки, в които да се монтира механизма. Някои модели се предлагат с фабрични планки, а при други се поръчват допълнително, срещу корекция в цената. Рамката с повдигащ механизъм е отлична идея за онези, които държат на подредения си дом и прилежното съхранение на вещи.

Подматрачна рамка Dream Flex - ракла

►► Разгледайте подматрачни рамки с повдигане в областта на главата

Подматрачни рамки с повдигане областта на главата и краката

Някои производители предлагат рамки с повдигане на главата или краката. Това е отлична идея, ако обичате да четете в леглото или да гледате телевизия. Нужно е да имате предвид, че е добре тези подматрачни рамки да се ползват с латексови матраци, или поне такива без пружини, защото те са доста по-гъвкави.

►► Разгледайте подматрачни рамки с повдигане в областта на главата и краката

Подматрачни рамки с моторно задвижване/ с дистанционно

Подматрачни рамки с моторно задвижване са много подходящи за ползване от хора на легло, неспособни да се движат, както за дома им, така и за болнични заведения. Те много лесно се повдигат, за да застане лежащия в седнало положение. С тях също е добра идея да се ползват гъвкави латексови матраци.

►► Разгледайте подматрачни рамки с моторно регулиране

Независимо какъв тип подматрачна рамка ще изберете, може да я поръчате на страхотна цена от mattro.net, където се предлагат модели на родни и чужди брандове. Доставката на всички подматрачни рамки се доставят напълно безплатно в цялата страна!