Сравнение между стандартната мемори пяна и гел мемори пяна

Мамори пяна срещи Гел пяна - memori pqna

Матраците с пяна са едни от най-популярните модели, защото осигуряват пълна поддръжка на тялото, неутрализират движенията и дори след години са толкова добри, колкото и на първия ден от закупуването. Но ако в момента обмисляте покупка на мемори матрак, ще ви се наложи да решите дали да изберете мемори пяна или гел пяна. И двата материала са страхотен избор, защото имат уникални характеристики. Все пак, за да се насладите на най-отпускащия сън зависи от правилния избор на матрак, съобразен с вашите навици както за сън, така и в ежедневието.

Разлики между мемори и гел пяна

Мемори пяна и Гел пяна - каква е разликата?

Мемори пяната се изработва изцяло от материал, наречен вискоеластик. Всъщност, материалът първоначално се разработва от НАСА за по-голямо удобство на астронавтите, но поради голямото удобство, навлиза и в индустрията, свързана с матраците. Гел мемори пяната също се изработва от вискоеластик, но в него е инжектиран специален гел. Обикновено само един слой от матрака е съставен от гел, в по-редки случаи е целия матрак.

 

Мемори пяна - снимка  - memori pqna

►►Разгледайте всички модели матраци с мемори пяна и техните цени

Матраци от мемори пяна - предимства

Най-голямото предимство на матраците от мемори пяна е, че материалът напълно обгръща тялото. Това предпазва от образуване на напрежение и помага на спящия да се събуди, без да чувства схващане или болка. Освен това, ако матракът се споделя от двама парньори и единия непрекъснато се обръща на различни страни, другият няма да усети движенията. Не на последно място, специфичното усещане от мемори пяната, осигурява перфектна средна степен на твърдост.

Гел пяна - снимка  - gel pqna

►►Разгледайте всички модели матраци с гел пяна и техните цени

Какви са предимствата на матраците от гел пяна?

Едно от малкото оплаквания, по отношение на мемори пяната е, че понякога задържа топлината на тялото, което кара спящия да се чувства некомфортно през нощта. Гел пяната поправя точно тази грешка. Този материал позволява на въздуха да циркулира свободно, самата му структура не задържа топлината. Така, спящият се наслаждава на почивката си, без да чувства прекомерна топлина. Всъщност, в това се състои охлаждащия ефект на гел пяната. 

Освен тази разлика, мемори пяната и гел пяната предлагат абсолютно еднакви условия за добър сън. Ако все още се колебаете какъв вариант да изберете, попитайте нашите любезни консултанти, които с радост ще ви съдействат. Нещо повече, в онлайн магазин Mattro.net ще откриете огромно разнообразие на ниски цени и с абсолютно безплатна доставка в цялата страна!