Какви мебели задължително трябва да присъстват в хотелската стая?

Ако сте собственик или управител на хотел, къща за гости или вила и подбирате обзавеждането за статите, които ще предлагате на вашите гости, може би ще сме ви от полза със следващите 5 вида мебели от първостепенно значение. Веднага, след като се сдобиете с тях, може да добавите няколко щрихи и от себе си, за да направите мястото още по-приветливо за своите гости.

►► Разгледайте матраци, легла, спално бельо и хотелски мебели на най-ниски цени

Задължителни мебели за хотелска стая

Удобната хотелска стая отнема много от стреса от гостите, както и голямата част от техните притеснения. За щастие, се нуждаете само от няколко основни детайла в мебелировката, за да пресъздадете за вашите гости чувството, сякаш са вкъщи и да създадете стая, която всеки гост ще оцени.

1. Удобно легло 

Най-важното нещо, което може да осигурите за гостите, е много удобно място за почивка. Вие, вероятно, знаете колко е трудно да заспите, ако се намирате в странна обстановка, особено ако не ви е удобно. За да предразположите почиващите във вашето място хора, трябва да им осигурите удобно легло и качествен матрак. Освен това, може да добавите и стилен диван, който лесно се превръща в легло, за да осигурите повече място за сън. Каквото и тип легло да изберете, трябва да се уверите, че е комфортно. Облечете леглото с луксозно спално бельо и свежи възглавници. Добавяйки топ матрак с мемори пяна или с пера, можете да направите матрака още по-комфортен за вашите гости.

Комфотни легло и матрак

2. Шкаф с чекмеджета

Шкафът с чекмеджета е абсолютно задължителен във всяка стая за гости. Всеки, който се настани във вашия хотел ще има нужда от място за съхранение на своите вещи. Поставете се на мястото на почиващите - няма да ви се иска постоянно да вадите и прибирате вещи в сакове или куфари. Затова, дори шкаф с две или три чекмеджета е напълно достатъчен. От значение може да бъде и горната част на шкафа, за да се поставят неща от първа необходимост - мобилен телефон, очила, ключове. Съветваме ви да не поставяте върху шкафа снимки или предмети, които нямат никакво отношение към госта. 

Шкаф с чекмеджета

3. Уютен фотьойл 

Всеки гост ще оцени комфортен фотьойл, когато се нуждае от лично време. Фотьойлът може да бъде използван като място за релакс, за четене или за гледане на телевизия. 

Уютен фотьойл

4. Добро осветление 

Важно е, всеки да има лесен достъп до достатъчно светлина. Трябва задължително да има лампи около леглото за четене, а и гостът трябва да може да включва светлината още с влизането в стаята. Осигурете и нощна светлина, с възможност всеки да решава дали да я остави включвена или не. 

Отлично усветление

5. Поставка за багаж 

Поставката за багаж е страхотно допълнение към хотелската стая. Тя е много удобнна, особено за опаковане и разопаковане на багажа. Така се предпазва и кувертюрата на леглото от скъсване и изцапване, което може да се получи, ако сте поставили куфара върху нея, за да го подредите. Поставките за багаж могат да са удобни и в случай, че не можете да осигурите достатъчно шкафове за съхранение на вещи. Те ще помогнат на госта да изважда и прибира вещите си лесно. Освен това, тези поставки могат лесно да бъдат сгънати и прибрани, ако гостът не се нуждае от тях.

Поставка за багаж

Ако осигурите на гостите си тези пет типа мебели, със сигурност ще им осигурите и удобен и спокоен престой във вашия хотел, вила или къща за гости!