Матракът най-важен в спалнята - снимка

Защо матраците са най-важни в спалнята?

Спалнята - най-специалното и интимно място в нашия дом, пространство, предназначено за качествена почивка. Тази стая изисква внимателно подбиране както на цветовете, така и на мебелите, а също така и тяхното оптимално подреждане, за да изпълни своята основна функция, а именно да ви осигури кътче за релаксация, отмора и здравословен сън. Много хора отделят прекалено много време и средства в търсене на идеалното легло, смятайки, че то е по-важната част от спалнята. Истината е, че по-важният и значим въщност е матракът! Защо матраците всъщност са по-важни от която и да е част в спалнята? Каква е ролята им и защо те са толкова ценни в дома? Ето няколко довода в тази насока, които бързо ще ви убедят, че без хубав матрак, спалнята е загинала, пълен провал!

Защо матракът е най-важен - спалня

1. Матракът създава крайната визия на спалнята

Нали се сещате за последния път, когато бяхте в магазин за мебели и търсихте спалня? Не е случайно, че продавач-консултантите са поставили матрак в отделните модели легла, въпреки че те не вървят в комплект и не са включени в пакетната цена. Леглото без матрак придобива съвсем различна визия и обратното: без матрака, трудно можете да си представите не само как би изглеждало то конкретно във вашата спалня, но и дали ще е перфектно като размер и местоположение.

►► Разгледайте матраци с намаление до -79%

2. Добър матрак е равно на добър сън

Сънят е еднакво важна физиологична нужда като храненето, пиенето на вода, излагането на слънчева светлина. Хората, които имат неспокоен сън, тези, които по начало заспиват трудно и още по-лошо: страдат често от безсъние, задължително трябва да си осигурят перфектни условия в спалнята, ако искат да елиминират всички тези проблеми. Матракът е сред основните условия. Дори малко по-твърд от необходимото той би могъл да ви причини хронична инсомния.

Болки в гърба

3. Лош матрак е равно на болка

Не само неправилната поза, но и неправилно подбрания матрак може да ви докара сериозни болки по цялото тяло. С това разваляте съня си, а в последствие и целия следващ ден. И как няма? Ако спите на неудобни матраци, ще си причините дискомфорт в областта на шията и кръстта, схващане на крайниците, а при по-продължително подобно мъчение проблемите могат да прераснат в сериозни заболявания, в това число и в хронични: артрит, неправилна стойка, шипове.

4. Някои модерни матраци предпазват и от инфекциознни болести

Матраци НАНИ са точно такъв тип матраци. Те създава защитна преграда между вас и малки микроби и буболечки, които са невидими за невъоръжено око. Такива, например, са акарите. В момента в България поради лоши или некачествени матраци броят на хората с астма, причинена от акари, се е увеличил с около 15% само за последните 20 години. Не звучи добре нали? Но вие можете да направите съвсем малко, за да се предпазите, а именно да се сдобиете с качествен матрак и да спите спокойно, здравословно и най-вече пълноценно!

Матракът - важен за спалнята

Ето сега разбрахте защо матракът е толкова важен, нали? Ако сте решени да смените старите матраци у дома, можете да се спрете на известни марки като Матраци ТЕД и Матраци Парадайс - няма да сгрешите!