Матраците и болежките - снимка

Зависят ли болежките в костите и ставите от матрака ни?

Болежките в костите и ставите представляват първите признаци на артрит, но могат и да се дължат на хронична умора, на сериозна травма, или на друг подобен здравословен проблем. Истината е там, че костната система на човешкото тяло днес е доста отслабена поради некачествената храна, която ежедневно консумираме – даже и на крак, което също не е особено полезно , както и на вредните навици от ежедневието ни като недоспиване, тютюнопушене, пиене на алкохол и т.н. Всичко това в един момент може да доведе до сериозни разстройства в общото ви здравословно състояние, а в последствие дори и до хронични болести.

Болка в гърба

Разбира се, артритът и остеопорозата (както и всички техни различни форми) са сред най-често срещаните такива болести и е добре да направим всичко възможно, за да ги предотвратим навреме, а ако вече сме ги развили, да се научим да живеем с тях, като потискаме симптомите и правим всичко възможно те да не влошават качеството ни на живот. Може и да ви се стори странно, но експертите са открили изключително силна връзка между болежките в костите и ставите и домашните матраци. Те могат да бъдат причина за развиване на такива болести, но могат да бъдат и спасителният ни пояс за справяне със симптомите им.

Ето как да се отървем от болежките с помощта на правилния матрак:

1. Грешно подбрани матраци водят до болки в ставите и костите

В това няма никакво съмнение, но проблемът се крие там, че понякога хората дори не осъзнават, че тази болка се дължи именно на техните матраци. Добре е да знаете, че в началото един неподходящ за вас матрак започва да се отразява върху гръбнака ви, следователно и дискомфортът е в областта на гърба. След това, вече е напълно възможно цялата болка да премине по останалите части от тялото – като обикновено, следващата стъпка е тя да се разрасне в областта на раменете. Специалистите съветват да реагирате веднага щом усетите неприятни усещания след ставане от сън, ако съвсем наскоро сте купили или сменили матрака си. Колкото и да не искате да харчите още пари, трябва да го направите, защото болката в гърба е индикатор, че сте купили неправилните матраци.

►► Разгледайте ортопедичен матрак Еуфория Покет

Болки в кръста

2. Ако имате артрит, трябва да изберете точно определени матраци

В повечето случаи лекарите съветват да си купите матраци с мемори пяна. Те са максимално щадящи ставите и костите матраци, а освен това отпускат мускулатурата, с което ви позволяват да се насладите на качествен и пълноценен сън. Не е нужно да харчите цяло състояние за такива матраци. Те могат да се намерят и на напълно достъпни цени. Разходете се из магазините във вашия град или потърсете намалени матраци с мемори пяна в интернет. Просто няма начин да не намерите нещо подходящо за себе си и за вашето здравословно състояние!

►► Разгледайте матраци с намаление до -79%

3. Тестът на матраци е задължителен!

Тестът се прави още докато сте в магазина. Няма нищо срамно и 10 минути да лежите върху избрания от вас модел матрак, стига да се убедите, че той е наистина удобен и комфортен. Освен това, дори и дадени матраци да са ви препоръчани от приятели, тестът е 100% важен, тъй като за едни хора един модел е удобен, но за други той не е, именно поради различното състоянието на ставите и костите на потребителите.

Избор на матраци