Защо да не купуваме матраци втора употреба?

Ако сте любители на изгодните оферти, със сигурност пазарувате в магазини втора употреба. Автомобил, дреха или уникален модел часовник не е нужно да бъдат чисто нови, за ги закупим. Но има и неща, които не трябва да купувате втора ръка. Матраците са едно от тях. Представяме ви 5 причини, поради които матраците винаги трябва да бъдат първо качество.

Матраци Втора Употреба

1. Не знаете как са се грижили предишните собственици за матрака.

Със сигурност сте виждали камиони, натоварени със стари, използвани матраци. Как може да сте сигурни, че там няма да е матракът, който в последствие ще закупите от магазин втора употреба? Най-проблемният аспект при употребата на използван матрак е, че е възможно той да е повреден или дори по-лошо - в ядрото му да има акари и бактерии. За разлика от дрехите, матраците не могат да бъдат почистени толкова лесно.

2. Не можете да оцените качеството на стария матрак.

Дори и използвания матрак видимо да изглежда чист и здрав е напълно възможно ядрото му да е повредено. Качеството на използваните материали ще е ниско и устойчивостта на матрака няма да е толкова добра, колкото при новия. За сравнение, когато си купувате кола втора употреба, задължително преминава през сервиз, за да може да се оцени състоянието и. При матраците втора употреба тази проверка няма как да се осъществи, тъй като при закупуването не получавате гаранция.

Матраци Втора Употреба - снимка

3. Използваният матрак има по-кратък живот.

Необходимо е да сменяме матраците между 7 и 10 години след използването им. Ако закупите матрак втора употреба, който е използван 3 години, дори да няма видима повреда и да отговаря на изискванията ви, след няколко години ще ви се наложи пак да го замените. 

4. Матракът втора употреба, няма да е изцяло по ваш вкус.

Когато избирате нов матрак, вие може да изберете състава му спрямо това, кое е най-доброто за вас. Със сигурност матракът втора употреба няма да изпълни всичките ви изисквания.

5. Новите матраци са изработени от по-добри материали.

Както технологията при телефоните се подобрява с всяка една година, така и при матраците тя се развива с бързи обороти. Производителите предлагат разнообразни модели, изработени от различни материали: мемори пяна, покет пружини, латекс, полиуретанова пяна или комбинации от всички. 

►► Нови матраци с до -80% намаление

Нов матрак

В онлайн магазин за матраци Mattro.net, предлагаме най-нови модели, между които със сигурност ще откриете подходящия за вас.