Франция обича матраци ТЕД

Навиците за сън у французите

За какво се сещате, когато чуете Франция? Нека познаем - Айфеловата кула, фините французойки, изтънчени ястия и нестихваща романтика. Матраци ТЕД опознаха и тяхната култура на съня и с радост я споделят с нас. Оказва се, че всички френски постижения са реализирани, благодарение на добрия им вкус и що се отнася до съня.

►► Разгледайте еднолицеви матраци ТЕД с намаление до -50%

Ежедневието във Франция, както в големите градове, така и в малките лозарски селца, започва призори и завършва в тъмнината на нощта. Градовете са повече от пренаселени и животът кипи на максимум, без почивен ден. Тази постоянна ангажираност причинява проблеми със съня на един от всеки трима французи, което означава, че над 21 милиона души не се чувстват тонизирани и пълноценни на сутринта. Това са данни от изследване проведено в романтичната страна през 2007-ма година.

Това е причината, Министерството на здравеопазването да отправи призив към всички работодатели заедно да помогнат на страдащите, като се въведат 15 минутни почивки за сън в офиса. Експерти смятат, че те са достатъчни, за да енергизират работниците, които след това ще бъдатпо-способни да довършат служебните си задължения, а и ще имат сили да се забавляват след привършване на работа.

►► Разгледайте двулицеви матраци ТЕД с намаление до -60%

Колко спят във Франция?

Французите не се чувстват добре, ако са спали по-малко от 8 часа на денонощие, като в най-честия случай, си лягат около 24:00 часа и стават в 8 сутринта. Освен това, французите се излежават най-дълго преди ставане. Няма да видите французин, който веднага да скочи от леглото, след събуждане. Оказва се, че Франция обича съня и почивката повече от смятаните за най-мързеливите в Европа - Испания. Специалисти откриват връзката между повечето сън и характерните перфектни фигури на французите. Отдавна се смята, че добрият сън донякъде предпазва организма от затлъстяване. Така, освен с естетиката и романтиката, французите са отлично запознати и с добрия сън.