Какво представляват покет пружините?

Все по-голяма популярност набират ортопедичните и анатомичните матраци с независими покет пружини. Днес ще се опитаме да разберем защо това е така, както и какви са техните предимства.

Защо да изберем матраци с покет пружини

Матраците с ядро от покет пружини предлагат безпрецедентен комфорт, следвайки естествените извивки на тялото и осигурявайки оптимална ортопедична основа. Благодарение на тях комфортът по време на сън достига едно ново ниво. Независимите пружини са обвити  самостоятелно в меки, но издръжливи тъкани, които им позволяват да функционират независими една от друга, но винаги следвайки тялото на спящия. Специалната им конструкция под формата на компактно джобче, дава името на този тип пружинна система, но поради функционирането им ги наричаме независими пружини. Текстилните джобчета могат да бъдат с различна големина – микро покет пружини и макро покет пружини. Всеки път, когато тялото се движи, те реагират мигновено и го следват. Тези джобчета са от нетъкан текстил, който пропуска свеж въздух, предотвратява скърцането и изскачането. 

Матраци с покет пружини - зони на комфорт

Всяка пружина е свободна да реагира на индивидуалното натоварване, тегло и поза за сън, което води до предлагане на стабилна опора. Колкото повече на брой пружини притежава даден матрак, толкова по-добре той влиза в контакт с тялото и се нагажда според неговите нужди.  Тестове доказват, че това е системата за сън, която оказва най-малко натиск и помага за по-добро кръвообращение. Този вид пружинна система осигурява допълнителен живот на матраците, а комбинацията с различни материали от ново поколение като например мемори пяна и латекс, води до допълнителна опора, където е най-необходимо. Освен това се предлагат матраци с Pocket пружини, притежаващи различни степени на твърдост в зависимост от предпочитанията.

►►Разгледайте матраци с Покет пружини и намаление до -75%

Матраци с покет пружини - предимства

Предимства на матраците с покет пружини

  • Покет пружините са по-гъвкави и реагират спрямо движенията на тялото.
  • Опората, която гърбът получава варира спрямо силата на натиск на тялото ви към матрака, предлагайки повече комфорт при спане.
  • Pocket Spring системата е особено подходящо решение при двама, защото предлага независимост на движенията.
  • Поради по-големия брой пружини на кв.м, те са много по-издръжливи от бонел пружините например.

Недостатъци на покет пружините

  • На тези, които предпочитат по-твърда подкрепа в гръбначния стълб, могат да се сторят меки.
  • Поради повечето на брой пружини и качеството на материала, обикновено са по-тежки и се обръщат по-трудно.
  • Обикновено тези матраци са малко по-скъпи в сравнение с матраците с бонел пружини например, особено ако са съчетани с други иновативни материали.

Матраци с покет пружини

За кой тип потребители са подходящи матраците с независими покет пружини?

Матраците с този вид пружини са особено подходящи за двама спящи с различно тегло, тъй като независимите пружини реагират спрямо индивидуалните движения. Това означава, че движенията на партньора няма да обезпокоят съня ви. Те са препоръчителни и за хора, които поради една или друга причина спят по-малко часове от препоръчителното, защото тази система доказано е най-комфортната и дори за малкото часове сън ще успее да осигури спокойна почивка на тялото. Поради тази причина, те са изключително добро решение и за всички онези, които ценят комфорта, държат на качествения сън и свободата по време на сън.