Матраци с минерали

Минералите – новият материал при производството на матраци

Последните иновации в технологията по изграждане на дизайна и самата изработка на съвременните матраци, категорично и предимно, са свързани с промяната на техния състав от гледна точка на материалите. Въпреки че, актуалните матраци разполагат с богат комплекс от естествени и достатъчно качествени елементи като латекс и естествен памук, например, съвсем не трябва да подценяваме напредъка на науката, последните проучвания от областта на медицината и физиката във връзка със здравословния сън. Благодарение на тях, днес, можем да се радваме на доста по-ефикасни и удобни матраци както у дома, така и на местата, в които нощуваме било по работа, или за почивка.

Матраци с минерали

►► Разгледайте здравословни продукти за сън

Матраци с минерали за здравословен сън

Днешният материал е посветен именно на тази тема – революцията в производството на съвременните матраци. Изборът на нови материали, които да бъдат добавени към повърхността, ядрото, обвивката, калъфа или друга част на матрака, естествено, се дължи на дългогодишни опити и тестове, които в крайна сметка, завършиха и с новото трио, обявено за топ комбинацията от добавки, които трябва да притежава всяко модерно легло. За здравословната среда на вашия сън, ние ви съветваме да обръщате специално внимание на състава на следващите закупени от вас матраци. И ако те включват тези три минерала – турмалин, зеолит и шунгит – бъдете сигурни, вие положително спите, върху най-добрата в съвременния свят на аксесоарите за сън повърхности. Но нека разкажем в детайли как минералите турмалин, шунгит и зеолит, всъщност, значително променят комфорта и степента на полезност на вашите матраци.

Матрак StepIn2Nature

►► Разгледайте матрак с минерали StepIn2Nature

Матраци със зеолит

И последно, но не по важност, зеолитът е също един от новите материали, включвани в състава на съвременните матраци. Този наподобяващ пчелната пита камък притежава качеството да стимулира йонообмена, поради което е и толкова полезен за общото здраве. Наред с това, зеолитът е познат със своите регенриращи свойства и функцията да лекува болести като язва, гастрит, ниско и високо кръвно, а също така и потене, безсъние и невроза.

Матраци със зеолит

 

Матраци с турмалин

Турмалинът е минерал със сравнително висока степен на популярност и леснооткриваемост в природата. Той може да се намери под различни форми, но по-интересното е и, че съществува под различни цветове. Основните свойства на турмалина от гледна точка на общото здраве е, че той сериозно подобрява клетъчния метаболизъм и имунната система, а също така влияе положително върху кръвното налягане, кръвообращението (включително и в случаи на проблеми със сърдечно-съдовата система и венозните заболявания). Благодарение на матраци с турмалин, вие можете да се радвате и на по-силни кости и подобрение в случай на тревожност и хронични депресии. Този минерал е с доказани свойства и при улесняването на дишането при наличие на респираторни проблеми, а също така и намалява пулса. Бидейки основна или допълваща част от състава на вашите матраци, турмалинът подобрява качеството на вашия сън, притока на кръв по цялото тяло, предпазва ви от вирусни инфекции поради усилването на имунитета ви само докато спите, а също така и намалява до минимум наличните спазми в мускулите или болки в ставите. Доказано е, че турмалинът намалява нервозните състояния и осезаемо стимулира ензимната активност.

Матраци с турмалин

Матраци с шунгит

Шунгитът представлява минерал, типичен със своята аморфна структура и наличие на високо съдържание въглерод. Той е особено и най-вече популярен с мощните си лечебни сили, познати от древността и в околността на целия регион край Онежкото езеро, откъдето предимно се добавя. В началото на миналия век шунгитът е официално признат за минерал с особено значими лечебни свойства, като това признание е удостоено и с почетната Нобелова награда за медицина. В състава на вашите матраци шунгитът подпомага притока на кислород в мозъка, поради което значително повишава вашата памет и ви дарява с постоянно свеж ум – полза, която реално погледнато, всички ние търсим от здравословния и качествен сън. Не са малко и проучванията, завършващи с нееднозначните си изводи за това колко позитивен – буквално – е този минерал. Според учените шунгитът подобрява настроението и ободрява дори най-тревожната личност с постоянни песимистични мисли.

Матраци с шунгит