Севлиевската компания Паралел инвестира 16 млн. лв. в нова индустриална база

Мебелният гигант Паралел, под чието ръководство са дружествата Матраци НАНИ, Зона дом, Кова стил и мн. др. започна строежа на нови три сгради, чиято обща площ ще е 15 000 кв. м.  Целта е да се увеличи драстично производствения капацитет на дружеството. Новата база  ще се намира до настоящата административна сграда на фирмата, която беше завършена през Януари. От строителната компания Кастело Прикаст, която е поела поръчката за изпълнение на проекта, предвиждат строителните дейности да привършат в края на тази година и в началото на следващата новите сгради да влязат в експлоатация.

►►Разгледайте еднолицеви матраци НАНИ

Матраци НАНИ - нова база

►►Разгледайте двулицеви матраци НАНИ

Ще се произвеждат матраци, дамаски, пеноплиуретан и др. В момента в предприятието са заети проблизително 700 души, а с отварянето на новия автоматизиран склад и с увеличаването на производствените мощности ще се открият още 250 свободни работни места. Според изпълнителния директор на Паралел, Ивелина Георгиева, новият бизнес план ще  увеличи в голяма степен производството за България и чужбина и ще удвои оборота на фирмата. Компанията води първенството по приходи в Пловдивския регион в сферата на мебелната индустрия, с реализирани приходи от 41 434 000 лв за 2013 г. Подготвя поръчки за световноизвестната шведска марка IKEA, отговаряйки на високите ѝ изисквания за качество, екологично чиста изработка и добри условия на труд.

►►Разгледайте топ матраци НАНИ

Матраци НАНИ - първа копка

В специална лаборатория в базата на Паралел се извършва качествен контрол на всички използвани материали, а модерният софтуер, който се използва, модернизира технологичния процес до такава степен, че предприятето да бъде достойна конкуренция на много други големи европейски фирми производители в бранша. Фирмата е създадена през 1995г. и от тогава  постоянно разширява дейността си и капацитета си на работа, като не спира да расте и да се развива.