Пружини срещу мемори пяна - снимка

Каква е разликата между пружинни матраци и матраци с мемори пяна?

Замисляли ли сте се за разликите между видовете матраци? Еднакви ли са? Какво значение има от какво са направени? Какви са недостатъците на един вид, а предимствата на друг? И наистина, помислете за минута, какво ли ще е усещането ако легнете и се отпуснете върху голи пружини? И защо ли слагането на каквото и да е върху тях се счита за по-добър вариант? Създаването на спиралната пружина за матрак за първи път е патентовано през 1865 г. В следващите 140 години по оригиналния дизайн са направени едва няколко малки и несъществени промени. Съгласете се, не е ли правилно и желателно да се намерят нови идеи и материали за подобряване качеството на матраците, на които прекарваме 1/3 от живота си?

 

Мемори пяна или пружини

►►Разгледайте всички модели матраци с Мемори пяна и техните цени

Какви са предимствата на мемори пяната пред пружините?

За да ви помогнем да разберете разликата, ще ви опишем съществените различия между обикновените матраци със спирална пружина и матраците с мемори пяна. Основната и съществена разлика е в цялостната поддръжка, която оказват на вашето тяло. Едно от предимствата на матрак с мемори пяна е по-добрата, цялостна подкрепа на тялото ви. Матраците от мемори пяна и матраците с пружини се различават значително в това отношение. Моделите матраци с пружина карат тялото ви да се приспособи към повърхността. Наподобява натиск и отскок, отвръщане от натиска. Натискът или силата, с които тялото притиска пружините в матрака, е упражнено и върху тялото ви. Вие натискате надолу, пружините се свиват, и от своя страна оказват натиск обратно към вас, опитвайки се да се разпънат.

Матраци с пружини

►►Разгледайте всички модели матраци с Бонел пружини и техните цени

На матраците със спирална пружина, тялото ви трябва да се адаптира към формата на матрака. Това е и най-честата причина за болки в мускулите и скованост, когато се събуждате на сутринта. Матракът от мемори пяна ви дава точно обратното. Този вид матрак се приспособява и привиква към вашето тяло. Затова когато легнете на такъв матрак ще усетите как повърхността му се променя, за да даде най-добра опора на тялото ви, оставяйки ви с усещане за пълен релакс. Пружините не се съобразяват и приспособяват, те не могат да пренесат тежестта на тялото ви равномерно по цялата повърхност на матрака.

Матраци с Покет пружини

►►Разгледайте всички модели матраци с Покет пружини и техните цени

Друга съществена разлика е температурната чувствителност. Матраците от мемори пяна имат способността да реагират на различни температури. Мемори пяната усеща температурата на тялото ви и съобразно нея остава твърда или омеква. Това ви оставя с хубаво уютно чувство, сякаш ви обгръща мека топлина. Матраците със спирална пружина не са в състояние да осигурят подобна подкрепа и комфорт. Те не могат да реагират на топлината на тялото ви.
Когато планувате покупка на нов матрак, ако все още не сте сигурни в избора си, отидете до близкия магазин за матраци, за да изпробвате и двата вида. Отделете време да полежите на матрак с пружини и на матрак от мемори пяна, за да се уверите сами, че няма място за сравнение в нивата на комфорт.