Матраци Magniflex - екологична отговорност

Magniflex не е обикновено име в света на качествените продукти за сън. Започнала като малък, семеен бизнес в семейство Магни, италианската компания е издигнала своята позиция днес като водещ производител на матраци и аксесоари за сън. Фирмата се придържа към философията, че инвестицията в здравето и комфорта е винаги ценна, като в същото време настойчиво вярва, че като пазим природата, ние подаряваме бъдеще на следващите поколения и осигуряваме по-чиста и зелена планета.

От самото начало на своето съществуване, семейната компания се стреми към това производственият процес да бъде в синхрон с природата, с особено внимание към нейното опазване. Мотото - Спиш по-добре в един по-добър свят, отразява стремежа към създаване на качествени и модерни продукти с оглед на опазването на околната среда. В този контекст, усилията на марката за следване на еко-тенденциите се увеличават в течение на годините. Производствената фабрика на матраци Magniflex е напълно оборудвана със слънчеви панели, а емисиите на въглероден диоксид са сведени до минимум. Компанията притежава сертификат OEKO-TEX, който гарантира, че всеки елемент от крайния продукт е безопасен за хората и околната среда, не съдържа токсични вещества.

Матраци Магнифлекс - грижа за околната среда

Матраци Magniflex - грижа за околната среда

Magniflex иновира и в начина, по който пакетира своите матраци. Техният специфичен метод, патентован още през 1986 г., включва опаковане във вакуумирани рула. Това не само гарантира, че матраците достигат до клиента в неповреден и стерилен вид, но и намалява обема им с до 90%, което намалява значително разходите за транспорт и вредните емисии на CO2.

Освен това, матраци Магнифлекс активно интегрира висококачествени и естествени материали с проследяем произход в своите продукти. Сред тях са памук, мериносова вълна, конски косъм, кашмир, камилска вълна, дървесни влакна и бамбук. В Италия, където се намира фабриката на марката, се предприемат активни мерки за опазване на околната среда, включително използването на комбиниран сухопътен и жп транспорт.

Матракс България - мерки за опазване на околната среда

Матраци Magniflex - намаляне на вредни газове

Матракс България, представител на Magniflex, също споделя тази грижа за околната среда. От 2016 г. те предлагат доставки в София с напълно електрически бус, което допринася за намаляване на вредните газове и използване на традиционно гориво.

С постоянната си насоченост към иновации и високи технологии, екипът на Матракс България се стреми да предлага продукти за сън и комфорт, които са в съответствие с високите стандарти на качество и в същото време спазват принципите на екологична отговорност. Поради факта, че ресурсите на планетата ни са на изчерпване, тяхната грижа за околната среда и бъдещето на планетата става неотменна част от бизнеса на Матракс България.