Вложените материали в италианските матраци Magniflex

Италианската фирма, произвеждаща матраци Magniflex, винаги са се старали за да подобряват качеството на предлаганите си продукти за сън. Материалите, използвани от компанията, гарантират добрата циркулация на въздуха, антибактериалния ефект и усещането за свежест. Не е случайно, че италианската фирма е позната и предпочитана в целият свят. Всеки един материал, произвеждан във фабриката им, запазва по-дълго антиалергичния ефект. С екологичната си природа и дишащата си структура продуктите на Матраци Magniflex са гаранция за високата хигиена и спокойния сън.

Матраци Магнифлекс - използвани магтериали

Използваните екстракти и вложки от растения са подкрепени със световно признати сертификати. По тази и много други причини, Матраци Магнифлекс са признати за компанията с най-големи заслуги за опазване на природата. Осигурявайки идеална опора и високо ниво на хигиена, компанията предлага само висококачествени продукти, които са доказали устойчивостта си през годините. Компанията произвежда мемори пяна от ново поколение. Напредналите технологии улесняват изработката на нов клас мемори пяна, латекс и ELIO – пяна. Всеки продукт на компанията е висококачествен и изработен изцяло за удобството на клиента!

Материали, използвани за изработка на Mатраци Magniflex:

Magnifoam / Magnifoam BREEZE

Това е дишаща полиурeтанова пяна, изключително здрава и неразрушима във времето. Тя осигурява нежна подкрепа на тялото. Благодарение на микроклетъчната си структура, Магнифоам се изработва в две степени на твърдост: мека версия (Eliosoft) и по-твърда версия (Elioform). Така този материал е подходящ за всеки потребител. Благодарение на двете степени на твърдост, всеки може да се наслади на невероятното удобство, предложено от матраци Magniflex. В Magnifoam Breeze има вложен екстракт от евкалипт, за да държи повърхността на матрака прохладна и да запази доброто здравословно състояние на потребителя.

Outlast

Този материал е терморегулиращ, изработван специално за астронавтите, пътуващи в космоса. Материалът съдържа милиони сфери, изработени от специален восък, топящ се при температура от 36 градуса. Тези сфери имат способността да поглъщат температурата, по-висока от 36 градуса. За да предотвратят прекаленото загряване и същевременно, ако температурата падне под тази стойност, восъкът освобождава погълнатата температура, за да предотврати истиването. Това гарантира запазването на правилната температурата по време на сън.

Матраци Магнифлекс - Outlast

Memory Foam HD

Memory Foam HD е иновативен продукт с висока вискозно - еластична плътност и екстремно гладък. Материалът има способността да се разстила покрай тялото и да приема извивките му. Това осигурява ненадминат комфорт и още по-правилна позиция на гръбначния стълб. Здравината и дългият живот правят този тип мемори пяна идеална за модерните високотехнологични продукти.

►►Разгледайте матраци Магнифлекс с мемори пяна

Magnigel Foam

Това е иновативен материал, който представлява силно гъвкав гел. Екологичната, нерушима и плътна структура го правят невероятно мек и удобен. Този гел осигурява свежест и лекота, което води до усещане за сън в облаците. Този гел е иновация, която благодарение на дишащата си структура и терморегулиращите си свойства, успява да запази здравословната среда по време на сън. Magnigel Foam е доказано най-добрият регулатор на температура, като запазва константна температура по-дълго от всички други  познати гелове за матраци и възглавници. Благодарение на правилната циркулация на въздуха тази материя е много по-предпочитана от полиуретана. Гелът е подобрение, гарантиращо висока свежест.

►►Разгледайте матраци Магнифлекс с Гел пяна

Матраци Магнифлекс - мемори пяна и гел пяна

Латекс

Латексът е материал, извлечен от тропическо растение. Това гарантира антибактериалният и антиакарният ефект. При обработката му се използва и въздух, което го разширява и създава структура с множество отвори, осигуряващи правилната циркулация на въздуха. Латексът притежава невероятна еластичност и ергономичност.

Medicare treatment

Тази иновативна материя е напълно стерилна, хигиенична и със способност да унищожава бактериите. Изработена за опазване на околната среда. Медицински стерилната материя е подходяща за хора с алергии и даже за болнични помещения.

MallowFoam

Пяна с екстракт от растението Слез осигурява мека и удобна повърхност. Растението има антизапалими и омекотяващи свойства, които отпускат нервната система и гарантират здравословната почивка.

Memosoft

Комфортен и анатомичен материал, който обгръща нежно тялото и осигурява несравнимо чувство на мекота и комфорт. Неговите свойства се засилват при комбиниране с Memoform, Elioform или Eliosoft, като предлага още по-нежна подкрепа на тялото.

Матраци Магнифлекс - пяна

EcoGreen

Това е много ортопедичен материал, поддържащ правилната позиция на гръбначния стълб, плешките и кръста. Структурата му е на основата на вода и етерични масла, което стимулира правилната циркулация на въздуха и задържа сухотата по повърхността на матрака.

Geomemory

Анатомичен материал с екстракт от АЛОЕ ВЕРА или СОЯ, който приема извивките на тялото и поддържа главата, раменете, ръцете, гърба, таза и краката. Geomemory е съчетание между гел и мемори пяна. Това е сигурна комбинация за комфорт, а вложените Соя или Алое Вера успокояват нервната система и гарантират спокойна почивка.

Вискоза

Вискозата е с копринена мекота и нежност, изработена от пречистена целулоза от дърво. Невероятно мека и нежна към кожата, вискозата абсорбира влагата и осигурява проветрива среда за матраци и възглавници.

CoolMax

Иновативен материал, стабилизиращ нивото на влага на тялото. Специалните характеристики на материала са да контролира температурата и хидратацията на тялото. Този материал осигурява  спокоен сън, благодарение на терморегулиращата си структура.

Матраци Магнифлекс - вискоза и Coolmax

Хасе

Хасе се характеризира с лекота и устойчивост, а при допир предлага приятно кадифено чувство. Материята е изработена от най-висококачествения памук. Това осигурява здравословна среда за сън.

Коприна

Коприната е доказано най-здравият материал с невероятна еластичност и въпреки това е с несравнимо нежена на допир. Като една от най-обичаните материи, коприната е естествен терморегулатор. Тя успява да задържи топлината през зимата и да охлади тялото през летните месеци.

Лен

Ленът е най-подходящият материал за лятната страна на матрака, тъй като осигурява сензационно усещане на свежест при контакт с кожата.  Благодарение на структурата си, абсорбира влагата, отделена от тялото по време на сън и позволява изпаряването ѝ.

Памук

Памукът е мек и изключително издръжлив материал. Една от способностите му е да се проветрява. Тази способност задържа материята чиста и свежа. Друга характеристика на памука е способността му да абсорбира голямо количество влага, което задържа кожата суха и гарантира здравословният сън.

Матраци Магнифлекс - лен и памук

ROLLOBOULES FIBRE

Лекота, обем и еластичност са най-важните характеристики на тези влакна. Това е идеален материал за възглавници и топ матраци.  Здравият и антиалергичен продукт осигурява несравним комфорт, невероятно мек. Усещането при допир е като докосване от нежно перо.

Сатен и Виcкоза 

Този материал е комбинация от вискоза и сатен. Вискокачественият материал притежава мекота и копринена нежност, благодарение на вискозата и качеството на сатена.  Елегантен продукт с блестящ вид. Заедно двата материала имат невероятна сила срещу задържането на влага и помагат на матрака да се проветрява. Перфектната циркулация на въздуха е важна за антибактериалният ефект.

Кашмир

Кашмирът е много мек материал от животински произход, който не задържа прах.  Неговото необикновенно свойство да задържа въздух осигурява високото ниво на изолация. Така повърхността се задържа топла дори и през зимните месеци.

  Матраци Магнифлекс - сатен и кашмир

Гъши пух

Гъшият пух е идеален регулатор на температурата. Задържайки голямо количество въздух регулира температурата на тялото и позволява на кожата да диша. Идеален пълнеж на възглавници и завивки.

Мериносова вълна

Изключително качествен материал от животински произход, получен от най-добрата овча вълна. Фина и мека на допир, мериносовата вълна има невероятната способност да регулира температурата на тялото, но и е изключително проветрива. Това позволява на кожата да диша и добавя комфорт в дома ви.

Конски косми

Конските косми са използвани още от древността за пълнеж на матраци и легла, заради еластичността и здравината си. Влакното не губи естествената си гъвкавост и лесно възвръща първоначалните си форми, като осигурява отново същото ниво на комфорт. Благодарение на хигроскопичните си свойства, материала абсорбира влагата, отделена от тялото и осигурява суха и здравословна среда за сън.

Матраци Магнифлекс - камилска вълна и конски косъм

Алое Вера

Екстрактът от АЛОЕ ВЕРА е регенериращ, благодарение на противовъзпалителните свойства на растението. Екстрактът влияе положително на значимите функции: сън, събуждане и внимание. Това гарантира идеалната ви почивка.

Бамбук

Бамбукът е изцяло покрит от микро цепки които позволяват отлична циркулация на въздуха и абсорбират влагата. С изключителната си здравина и дълготрайност, бамбукът е предпочитан материал за продуктите за сън.