Спете спокойно с удобен матрак

Масово хората не се замислят колко е важен изборът на матрак и си поръчват първия, който видят, само защото е бил на изгодна цена. Матракът е може би главният виновник за това дали сутрин се събуждате отпочинали цялостно, затова е важно да не подхождате с пренебрежение при неговия избор, тъй като от него зависи в какво настроение и цялостно физическо състояние ще се събудите, което ще ръководи и целия ви ден.

►► Разгледайте матраци с намаление до -75%

Нов матрак за спокоен сън - снимка статия

Сигналите, които показват, че матракът ви е за смяна

Може да спите по 8 часа всеки ден, но пак да се чувствате изтощени, напрегнати и дори с болки и схващания по тялото. Един от най-разпространените сигналите за това, че не спите на правилния за вас матрак, е честото въртене в леглото, неуспявайки да намерите правилната поза за сън. Ако страдате от безсъние, може би е добре да пробвате със смяна на матрака с по-подходящ за вас, преди да предприемете по-драстични мерки. Учените дори са доказали връзка между проблема с хъркането и различните продукти за сън като матраците и възглавниците, така че ако сте от хората, които си похъркват, то най-вероятно възглавницата и матракът, на които спите, не са удобни. Недоспиването може да доведе до много сериозни последствия, като например понижаване на концентрацията и забавяне на реакциите, което от своя страна крие много опасности, ако сте шофьор. Освен това, ако страдате алергии, то тогава сте наясно, че акарите са враг номер 1, а може да бъдете сигурни, че в стария ви матрак има цяла колония от тях. Затова е хубаво да се замислите и да инвестирате в добър матрак, тъй като със здравето компромис не бива да се прави.

Старият матрак води до неспокоен сън - снимка матраци

►► Разгледайте спални и легла на промоция

Ползите от правилно избрания матрак

Добрият матрак ще осигури оптимална поддръжка на цялото тяло и ще придаде правилна форма на гръбначния стълб, като по този начин ще се преразпредели равномерно тежестта на тялото, ще се снеме напрежението, а кръвообращението ще се подобри. В днешно време повечето матраци са съобразени с предразположените към алергии клиенти и са обработени антиакарно и антибактериално, създавайки чиста и здравословна среда за сън. Също така, новите технологии позволяват различно третиране на използваните материали, като все по-често се срещат модели матраци, обогатени с екстракти от лавандула, Алое Вера, канела, евкалипт и други, които са известни със своите противовъзпалителни и успокоителни свойства, гарантиращи идеални условия за сън. Всичко това създава предпоставка за пълноценна отмора, за да се събуждате всеки ден в добро настроение и изпълнени с енергия, а телом ще се чувствате като преродени, тъй като докато спите, матракът е този, който се грижи за отпускането на мускулатурата и ви осигурява усещане за максимален комфорт.