Какво трябва да знаем при избора на детски матрак?

Детското креватче е мястото, където бебето прекарва по-голямата част от деня, затова трябва да бъдете особено внимателни при неговия избор. Предвид факта, че детето използва кошарата понякога дори до 4-годишна възраст - време, в което тялото трябва да се развива правилно, родителите имат тежката задача да изберат въможно най-подходящия и удобен матрак, така че детето да има приятен сън и удобно легло, които да подпомогнат правилното развитие на гръбначния стълб.

 

Правилния детски матрак

 

Матракът е много важен за бъдещето развитие на детето и специалистите съветват той да е по-твърд, да има точния размер на кошарата, защото в противен случай съществува опасност от пропадане или задушаване. Също така трябва да обърнете специално внимание, ако детето ви страда от някакви алергии. Матраците, подходящи за деца с алергични симптоми са тези, които дишат и се проветряват постоянно, а калъфите им имат възможност за изпиране.

►►Разгледай всички модели детски матраци и техните цени

Съвети при закупуването на бебешки матрак:

1. Матракът трябва да е нов. Никога не използвайте стар матрак, дори да е бил на по-голямото ви дете или взет назаем от приятел или роднина. Използваният матрак създава сериозен риск за здравето на вашето дете и според проучвания може дори да бъде отговорен за синдрома на внезапната смърт (SIDS).

 

Нов детски матрак

 

2. На пазара се предлагат матраци на различни производители. Доверете се на фирма с добра репутация. Специализираните производители на матраци знаят най-добре какви са специфичните нужди за всяка възраст. Така ще бъдете сигурни, че бебето ви ще получи най-добрите условия за ортопедичност, хигиена и удобство.

►►Разгледайте ортопедични детски възглавници и техните цени

3. Детският матрак трябва да предлага комфорт, да се адаптира и да следва естествените извивки на тялото.

4. В същото време детският матрак трябва да дава добра опора за гръбначния стълб, предлагайки му качествен сън, но и носейки му усещане за гушкане за максимален релакс и спокойствие.

5. Особено важно при избора на матрак за вашето дете е материалът, от който е изработен. Той трябва да е екологичен, тъй като бебешката кожа е изключително чувствителна. Избягвайте материали, които не дишат. Задължително дамаската трябва да е обработена антиалергично и антиакарно, за да се предотврати появата на акари или други микроорганизми, които са причина за отключването на алергии и респираторни заболявания.

►►Разгледайте антибактериални детски протектори и техните цени

Екологични материали

 

6. Уверете се, че матракът има точния размер. Той трябва да приляга плътно на кошарата, дори ако това означава по-трудно да сменяте чаршафите. Ако между матрака и кошарата има празно пространство дори от два пръста, бихте поставили детето си в опасност.