Подходящ матрак за лятото - снимка

Идва лято, какъв матрак ще ни спаси от жегата?

Въпреки че не е особено практично да сменяме матраците конкретно за всеки отделен сезон, има хора, които просто не могат да издържат на неописуемата жега, особено през летата по нашите географски ширини. През лятото, в България, температурите най-често удрят рекордни стойности и в жегата сме готови на всичко – дори да похарчим някой допълнителен лев – само и само да успеем да се наспим вечер. А това не винаги е възможно дори с прохладни апартаменти или силни климатици. Да не говорим, че спането на климатик е крайно вредно...Какво да правим обаче? Има ли начин да се спасим от жегата и можем ли да го търсим в правилния избор на матрак? Разбира се, че има! Следващите съвети ще ви помогнат да си намерите евтини матраци, които да ви избавят от безсънието на безумно горещите летни нощи у нас.

Охлаждащи матраци

1. Терморегулиращи Матраци

Изключително подходящи за хора, които трудно заспиват било то поради твърде високи, или ниски температури. Това ще рече, че такъв тип матраци не само ще ви помогнат да се справите оптимално с летните горещини, но и със зимните студове. Въпреки че не са особено евтини матраци, те са чудесна инвестиция, защото осигуряват пълноценен сън и здраве. В тази връзка, препоръчително е да обмислите подобна покупка и за детската стая.

►►Разгледайте матрак Lavender Cool Memory с охлаждащ гел

Терморегулация на матрака

2. Анатомични Mатраци

Въпреки че основната им функция съвсем не е да ви предпазва от жегите или да държи някаква степен на прохлада в семейното ви легло, анатомичните матраци в повечето случаи са изработени от материи, които позволяват да задържат постоянната стайна температура и на повърхността си. Така, с тях ще можете да постигнете двоен ефект в съня си: няма да сте принудени да търпите жегата, но и ще осигурите на мускулите релакс и комфорт, от който се нуждаят в края на деня. Точно такъв тип са и самите анатомични матраци: със специална технология, която да държи тялото ви в нормално положение, без да се изгърбва, а да почива.

►► Разгледайте матрак Adry Cool MAX с охлаждащ ефект

  Анатомичен матрак

3. Матраци с повърхност от естествен памук

Това е най-подходящата материя за обвивка на матрака. Всякакви синтетични материи биха създали допълнително изпотяване на тялото, а то не е приятно в жегата. Добрата новина в случая е, че съвременните производители обикновено се спират именно на естествения памук за обличане на матраците си. Ако в момента ви предстои закупуваме на нови матраци, но нямате средства за специализирани и конкретно за терморегулиращи, винаги можете да минете и с по-евтиния вариант, като попитате продавач-консултантите за матраци от естествен памук. Те са достатъчно надеждни в справянето с проблема с жегите! Освен това са практични и икономични, лесни за поддръжка и наистина много приятни на допир. А и да не забравяме, че с дрехите е същото: когато навън е топло, се стараем да се обличаме с дрехи от естествен памук, за да намалим неприятния ефект на жегата, нали така?

Матрак с памучна дамаска

А сега – смело на пазар, защото е време да си купите нови матраци за лятото или да подмените старите в случай, че са вече прекалено захабени!