Гаранционни условия за матраци

Гаранционни условия за матраци - как се определят

Всеки производител има общи положения по гаранционното обслужване в гаранционните карти, придружаващи матраците, както и пълни, подробни условия в официалния си сайт. Настоящата статия има за цел да ви информира за онези гаранционни условия за матраци , спазвани от всички производители. Гаранционният срок се определя от производителя, в зависимост от класа на модела и от използваните материали. Гаранцията започва да важи от датата на закупуването, която се установява от документите за покупко-продажба. За гаранционни документи важат стокова разписка и разписка от пощенски паричен превод, фактура, или платежно нареждане от банка или платежна система. Липса на гаранционната карта или непопълнени полета в нея, не ви лишават от гаранцията!

►► Разгледайте гаранционните условия на матраци ТЕД

 

Завъртане на матрак

Инструкции за правилна употреба на матраци:

Всички производители имат сходни препоръки за правилна експлоатация на вашия нов матрак. От изключителна важност е те да се спазват, за да ви бъде призната гаранцията. При получаване на продукта, той трябва да бъде разопакован внимателно, без рязко разкъсване на опаковката и без изполване на остри предмети. Освен това, се препоръчва при пренасяне или обръщане на вашия матрак, това винаги да се прави от двама души. При поставяне на еднолицев матрак на леглото, той трябва да има поне шест опорни точки при ширина до 120 см, и поне девет опорни точки за ширина над 120 см. Това е важно, за да може матракът да стои стабилно, което ще предотврати евентуално счупване. Един от най-честите съвети, които дават производителите е редовно да проветрявате помещението, в което се ползва матрака и да го ползвате с подходяща подматрачна рамка или основа, за да предотвратите появата и разпространението на мухъл. За предпазване от изцапване или изхабяване на дамаската, може да се доверите на шалтета или протектори. Препоръчва се и редовно обръщане на вашия матрак, както следва: при еднолицевите матраци - объщане на 180 градуса по посока глава - крака; при двулицевите матраци - както вече споменатото обръщане на 180 градуса, така и обръщане на различните лица на модела. По този начин матракът се износва равномерно!

►► Разгледайте гаранционни условия на матраци НАНИ

Какво да не правим, за да важат гаранционните условия на матраци

  • Матракът не бива да бъде огъван или навиван, това сериозно може да увреди ядрото
  • Да не се стои в изправено положение и да не се скача върху матрака - нито един модел не е конструиран да издържа на такъв тип експлоатация
  • Избягайте спално бельо от изкуствена материя
  • Не третирайте дамаската със силни химически препарати
  • В никакъв случай не се опитвайте сами да поправите вашия матрак, ако забележите повреда

 

Невалидна гаранция

►► Разгледайте гаранционни условия на матраци Блян

Общи гаранционни елементи 

На гаранционно обслужване подлежат следните деформации:

  • Счупване, изскачане, разхлабване на пружинния пакет 
  • Хлътвания на корпуса на матрака: По този елемент, различните производители имат различни изисквания. При матраци ТЕД например, хлътването трябва да е по-голямо от 3 см, а при матраци Парадайс - повече от 1,5 см.
  • Счупване или сцепване по дървените елементи на матрака
  • Несъответствие между получения продукт и етикета му 
  • Отклонения по височината, ширината и дължината на матрака. И тук всеки производител има свои собствени критерии.

Гаранция на матраци

Гранционните условия не покриват следните дефекти, причинени от:

  • Неспазване на препоръките на производителя за ползване
  • Неправилно или продължително съхранение
  • Прекомерна влага в помещението
  • Използване на химически препарати 
  • Домашни любимци

Ние, от екипа на mattro.net, ви молим да имате предвид, че описаните гаранционни условия за матраци са общи, и всеки производител има конкретни условия, които може да се различават.