Екологични матраци и възглавници - производство и материали

Сънят е синоним на мозъчна и физическа почивка и е основен източник на енергия през целия ден. Хората спят средно една трета от живота си, което е 8 часа на ден, 56 часа в седмицата, 240 часа в месеца и 2920 часа на година, което съответства на 122 дни сън годишно. Поради тази причина изборът на здравословни матраци и възглавници е идеалното решение за пълноценен сън.

Екологичните матраци се различават от останалите модели, тъй като те са приятелски настроени към хората и към околната среда. Благодарение на естествените, органични влакна, от които са направени, те допринасят за здравословния сън и благоприятната среда в спалнята. В производството на такъв вид матраци няма никакво химическо третиране, което ги прави подходящи за хора, предразположени или страдащи от кожни раздразнения, астми или алергии. Те подобряват състоянието на околната среда, тъй като не съдържат вредни химикали и тяхното производство се основава единствено на естествени материали.

Екологични матраци и възглавници

►► Разгледайте екологични матраци

Материали в производството на еко матраците

100% естественият произход на екологичните матраци се основава на използването на следните материали:

Кокосови влакна - Този вид материал се извлича от кората на кокоса и е доста скъп. Кокосовите матраци има добра вентилация, предпазват от влага, предлагат добра поддръжка за тялото и са особено устойчиви.
Конски косъм - Конските влакна възвръщат изключително бързо формата си, тъй като косъмът е естествено гъвкав материал, който лесно възвръща първоначалната си форма.
Овча вълна (мериносова вълна) - Вълната защитава от акари и прах и има много добри изолационни свойства, което означава, че охлажда през лятото, а през зимата запазва топлината.
Камилска вълна - Тя е известна със своите хигроскопични свойства, които спомагат изпаряването на влагата, осигурявайки суха среда за сън.
Естествен латекс - Това е естествен материал, който се придобива от каучуково дърво. Често се използва при изработката на екологични матраци, защото създава усещане за комфорт, мекота, но е и доста издръжлив.
Екстракти от цвятя и растения - лавандула, портокалов цвят, канела, малва и др.
Органичен памук за изработката на дамаската - Еко матраците обикновено имат памучно покритие, което не е претърпяло химическо третиране.

Екологични матраци - материали

Екологични възглавници

Възглавниците с естествени материали са най-здравословният избор, тъй като тя влиза в пряк контакт с дихателните пътища. Затова е добре да заложите на продукти със сърцевина от еко материали като естествен латекс, пера и пух, които притежават дамаска от органичен памук.

Екологични възглавници

►► Разгледайте екологични възглавници

Сертификати

Матраците и възглавниците, сертифицирани като екологични, са преминали специални проверки и са официално признати като такива. Тези сертификати удостоверяват, че продуктът е благоприятен за човека и не съдържа опасни вещества за здравето му.

За да сте сигурни, че осигурявате най-добрия и здравословен сън на вас и вашето семейство, заложете на продукти, съдържащи натурални и безвредни за организма материали. В онлайн магазин за матраци mattro.net ще откриете разнообразие от здравословни продукти за сън, които ще подобрят начина ви на живот и съня ви, без да вредят на околната среда и на здравето ви!